Luni se dezbat propunerile de modificare a proiectului privind sistemul de garanție-returnare

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va organiza luni, 14 decembrie, dezbaterea publică asupra proiectului de Hotărâre de Guvern privind implementarea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Potrivit anunțului publicat pe pagina web a ministerului, evenimentul va avea loc de la ora 10:00, în sistem videoconferință. Toți cei care doresc să-și exprime punctul de vedere…

Citește mai departe

Proiectul de hotărâre privind sistemul garanție-returnare, lansat în dezbatere publică

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat ieri în procedură de consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind sistemul garanție-returnare. În cadrul unei conferințe de presă, Mircea Fechet, ministrul de resort, a declarat că s-a consultat cu reprezentanți ai altor state membre cu privire la organizarea sistemului garanție-returnare. Acesta funcționează deja în peste 10…

Citește mai departe

Deputatul Marius Bodea sustine solicitarile societatii civile de excludere a incineratoarelor din PNGD

In contextul in care societatea civila a transmis, la finele saptamanii trecute, o scrisoare deschisa catre Ministerul Mediului prin care solicita eliminarea incineratoarelor de deseuri din PNGD, una dintre primele voci din mediul politic romanesc care a luat o pozitie publica ferma impotriva acestora este domnul deputat Marius Bodea, presedintele PNL al Municipiului Iasi. Deputatul…

Citește mai departe

40.000 de lei pentru romanii care isi construiesc sau renoveaza locuintele cu materiale ecologice

Romanii care isi construiesc sau renoveaza locuintele cu materiale ecologice ar putea primi pana la 40.000 de lei, potrivit programelor Casa Verde Clasic si Casa Verde Plus lansate in dezbatere publica de Ministerul Mediului. Prima componenta a programului lansat in dezbatere publica, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului sa acorde finantare pentru instalarea sistemelor…

Citește mai departe

Presedintele GEC Nera: Construirea de microhidrocentrale in zona Prigor va avea efecte grave asupra biodiversitatii

Constructia a doua microhidrocentrale (MHC) pe raul Nera, in judetul Caras-Severin, ar putea avea efecte grave asupra biodiversitatii, a declarat miercuri, 10 februarie, pentru Agerpres, presedintele Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Oravita, Cornel Popovici Sturza. ”Impactul executiei celor doua microhidrocentrale este unul major asupra biodiversitatii, ca si componenta a ecosistemului raului Nera, a partii…

Citește mai departe

Biosilva cere CJ un plan de reconstructie ecologica a Vf. Mestecanis

Asociatia Biosilva solicita Consiliului Judetean Suceava sa prezinte un plan de reconstructie ecologica a Varfului Mestecanis – grav afectat de constructia “depozitului ecologic de deseuri” si sa propuna noi solutii pentru implementarea Sistemului Integrat de Management al Deseurilor in Judetul Suceava asumat prin proiectul finantat prin Programul Operational Sectorial – Mediu in valoare de peste…

Citește mai departe

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan de la Biobaza!

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan! Peste doua zile expira contractul cu societatea care se ocupa de maidanezi, iar pana la infiintarea serviciului propriu al Primariei este nevoie de sprijinul voluntarilor. Simpli constanteni, ONG-uri, dar si cabinete veterinare pot depune solicitari de voluntariat la sediul Primariei din strada Mihail Kogalniceanu. Cei interesati…

Citește mai departe

Protest impotriva poluarii: Azo promite schimbarea in bine

Aproape 400 de targumureseni au participat joi, 13 august, la protestul organizat de Asociatia ”21 Decembrie – Oras Martir” Targu-Mures si grupul civic ”Opriti Poluarea de la Azomures”. Va prezentam, in randurile care urmeaza, filmul evenimentelor petrecute in fata Palatului Administrativ din Targu-Mures. Ora 16.48 – Mai sunt 12 minute pana la ora anuntata pentru inceperea…

Citește mai departe

Taxa de mediu 2% pentru substante periculoase. Fertilizatorii din agricultura sunt exceptati de la taxa!

Ministerul Mediului  propune intr-un  proiect de act normativ o taxa pentru substantele clasificate ca fiind periculoase pentru mediu. Ce este aceasta taxa de mediu de 2% si pentru ce se va plati? Iata ce scrie in actul normativ! Ministerul Mediului supune dezbaterii publice un proiect pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 196/2005…

Citește mai departe

Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura

Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura. Fiecare produs folosit pentru a proteja culturile ar putea fi impozitat suplimentar cu 2%, potrivit unei ordonante a Ministerului Mediului. Taxa ar trebui platita de companiile producatoare de pesticide, insa si fermierii vor fi afectati pentru ca vor cumpara la randul lor produse mai scumpe. Iar acest lucru…

Citește mai departe

Garzile forestiere in dezbatere publica! O noua ”institutie pentru controale silvice si cinegetice

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzilor forestiere este disponibil pe pagina de Internet a Ministerului Mediului, iar cei interesati pot transmite opinii/propuneri/sugestii, pana la data de 19 august 2015. Controalele silvice si cinegetice vor fi efectuate conform acestui proiect atat la nivel central si local de noile…

Citește mai departe

O alta forma de protest! Duminica, la Sebes, dezbatere publica pe tema poluarii din zona Sebes -Alba

Grupul de Initiativa Civica Sebes impreuna cu ONG Prima Natura organizeaza duminica 15 martie 2015 la ora 16:00 o dezbatere publica pe tema poluarii din zona Sebes -Alba. poluare SebesSunt asteptati in sala mare a Casei de Cultura „Lucian Blaga” din Sebes toti cei care doresc reducerea poluarii si un mediu mai sanatos. Organizatorii protestelor…

Citește mai departe
Mii de fermieri şi procesatori aşteaptă o soluţie pentru deşeurile generate şi energie termică cu cost mai mic

Mii de fermieri si procesatori asteapta o solutie pentru deseurile generate si energie termica cu cost mai mic

Mii de fermieri, sute de companii din industria alimentara, sute de crescatori de animale, sute de autoritati locale (cu mii de cetateni) si mai multi beneficiari au ascultat cu interes declaratia presedintelui ANRE, Dl. Niculae Havrilet, care a mentionat ca „Proiectul pentru metodologia de preturi fixe (Feed in Tariff, FiT) a ajuns la Guvern”, informeaza…

Citește mai departe
Dezbatere publică pentru autorizaţia de mediu a ArcelorMittal

Dezbatere publica pentru autorizatia de mediu a ArcelorMittal

Agentia de Protectia Mediului (APM) Hunedoara a organizat o dezbatere publica la sediul ArcelorMittal Hunedoara cu privire la acordarea autorizatiei de mediu necesara pentru continuarea activitatilor de productie in cadrul combinatului. La intalnire au participat reprezentanti ai diverselor institutii, ai combinatului, dar si membri ai societatii civile, iar dezbaterea publica s-a desfasurat in cadrul procedurii…

Citește mai departe
Ministerul Mediului pune la bătaie 200 milioane lei pentru achiziţia de maşini noi prin programul Rabla

Ministerul Mediului, de la programul ”Rabla” la Delta Vacaresti, in 2014

Premiera privind modul de derulare a Programului ”Rabla”, si anume alocarea electronica a tichetelor valorice, a facut ca initiativa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), cu finantare din Fondul de Mediu, sa se incheie in acest cu o luna mai devreme decat termenul stabilit. In retrospectiva 2014 privind activitatea ministerului de resort mai sunt cuprinse…

Citește mai departe
Strategia Energetic? Na?ional? pentru 2015-2035, invita?ie la dezbatere,sau praf în ochi?

Strategia Energetica Nationala pentru 2015-2035, invitatie la dezbatere,sau praf in ochi?

Zacamintele neconventionale de titei si gaze naturale – cunoscute indeobste sub titulatura de titei si gaze de sist – capata o importanta tot mai mare in strategia energetica a tarii. Invocand scenariul ca rezervele de gaze naturale al Romaniei s-ar putea epuiza in curand, Departamentul pentru Energie militeaza pentru necesitatea explorarii si „eventual exploatarii” controversatelor…

Citește mai departe

Investitiile necesare in energie: 100 mld. euro in 20 de ani

Obiectivele noii strategii energetice sunt securitatea alimentarii cu energie, mentinerea unui pret suportabil la consumatorii finali si protectia mediului, iar necesarul de investitii in sector se ridica la 100 miliarde euro pana in 2035, potrivit unui document elaborat de Departamentul pentru Energie. pub Cele mai bune companii recruteaza pe eJobs. Aplica acum! „Pentru a atrage…

Citește mai departe
Unit??ile 3 ?i 4 ale CNE Cernavod?, obiective investi?ionale necesare pentru sectorul energetic românesc

Unitatile 3 si 4 ale CNE Cernavoda, obiective investitionale necesare pentru sectorul energetic romanesc

Departamentul pentru Energie a lansat seara trecuta, in dezbatere publica, Strategia Energetica Nationala (SEN). Conform raportului, investitiile necesare in sectorul energetic romanesc pentru perioada 2015-2035 se cifreaza la aproximativ 100 miliarde de euro, relateaza Agerpres. Potrivit documentului, in mod specific, sunt considerate obiective investitionale necesare sau strategice dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 ale CNE Cernavoda…

Citește mai departe
O nou? fabric? de uraniu în România

O noua fabrica de uraniu in Romania

Compania Nationala a Uraniului /CNU) are in vedere constructia unei noi capacitati de prelucrare si rafinare a uraniului, cu tehnologii avansate, in plan fiind un nou perimetru din zona Carpatilor Orientali, zacamantul uranifer Tulghes-Grinties, se arata in Strategia Energetica Nationala /SEN/ pentru perioada 2015-2035, lansata, vineri seara, in dezbatere publica de catre Departamentul pentru Energie….

Citește mai departe
Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica

Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica

Romania trebuie sa intensifice explorarea si, eventual, exploatarea de noi zacaminte de titei si gaze naturale, atat conventionale, cat si neconventionale, in conditiile declinului productiei de hidrocarburi din zacamintele conventionale aflate in productie, se arata in Strategia Energetica Nationala /SEN/ pentru perioada 2015-2035, lansata, vineri seara, in dezbatere publica de catre Departamentul pentru Energie. ‘Resursele…

Citește mai departe
Bulgaria - Romania, pod radioactiv de cancer. Guvernul Romaniei este somat sa se opun? construc?iei depozitului nuclear Kozlodui, „Bomba Nuclear? cu ceas a Balcanilor!”

Bulgaria – Romania, pod radioactiv de cancer. Guvernul Romaniei este somat sa se opuna constructiei depozitului nuclear Kozlodui, „Bomba Nucleara cu ceas a Balcanilor!”

In timp ce reprezentantii oficiali ai Centralei Nucleare de la Kozlodui nu au oferit garantii reale cu privire la siguranta modernizarii si utilizarii instalatiei, oamenii din sudul Romaniei sunt din ce in ce mai ingrijorati fata de reactia lasciva a autoritatilor de la Bucuresti. Mai multe ONG-uri din Craiova fac APEL impotriva constructiei centralei nucleare…

Citește mai departe
Strategia Energetic? a României va fi lansat? în dezbatere public? dup? alegeri

Strategia Energetica a Romaniei va fi lansata in dezbatere publica dupa alegeri

Departamentul pentru Energie va lansa in dezbatere publica dupa alegeri Strategia Energetica a Romaniei, pentru ca documentul sa nu fie utilizat in scopuri electorale, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, intr-un seminar de profil. „Am finalizat jumatate, adica doua din cele patru capitole ale strategiei, dar o sa asteptam pana dupa alegeri…

Citește mai departe
Proiect de OUG: Combaterea braconajului în Delta Dun?rii se va face de Comisariatul de Control Integrat

Proiect de OUG: Combaterea braconajului in Delta Dunarii se va face de Comisariatul de Control Integrat

Combaterea braconajului piscicol si cinegetic in Delta Dunarii, de care se ocupa in prezent sapte institutii cu atributii de control, se va face de Comisariatul de Control Integrat, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta (OUG), pus in dezbatere publica de Ministerul Mediului. Proiectul de OUG vizeaza modificarea si completarea Legii nr.82/ 1993 privind constituirea…

Citește mai departe
Societatea civil? solicit? ministrului Doina Pan? o dezbatere public? pe tema “Radarul balastierelor”

Societatea civila solicita ministrului Doina Pana o dezbatere publica pe tema “Radarul balastierelor”

Doamnei Doina Pana – ministru delegat pentru Ape, Paduri si piscicultura Asociatiile de pescari din judetul Bistrita-Nasaud, ecologistii, ONG-istii si iubitorii de natura privim cu interes demersurile care urmeaza sa le faceti pentru a implementa un nou radar al balastierelor si apelor, asa cum l-ati descris. Ca si padurea, apa este datatoare de viata si…

Citește mai departe
Ministerul Mediului va preveni inunda?iile cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Ministerul Mediului modifica planul de prevenire a inundatiilor

Un proiect al ministerului prelungeste termenul de realizare a studiilor pentru bazinele hidrografice pana la sfarsitul anului viitor La sfarsitul acestui an se vor aloca peste 34 mil. lei pentru continuarea studiilor, costurile implementarii acestora urmand sa fie stabilite ulterior Responsabili cu implementarea masurilor sunt Administratia Nationala ”Apele Romane” si autoritatile administratiei publice locale Hotararea de…

Citește mai departe
Cinci licee din Banatul Montan se pregătesc să devină ambasadori ai naturii sălbatice

Biodiversitate remarcabila in Podisul Transilvaniei

Din 2011 si pana in vara acestui an, o echipa de biologi coordonata de WWF-Romania a derulat in Podisul Hartibaciului-Tarnava Mare o serie de expeditii stiintifice. Rezultatele acestor activitati au fost acum centralizate, alcatuind un tablou impresionant al patrimoniului natural din Transilvania. WWF-Romania anunta pe aceasta cale cele mai importante rezultate ale cercetarilor si indeamna…

Citește mai departe
Pre?edintele AFM, Adrian Gearâp: România trebuie s? stimuleze economia “verde” ?i crearea de locuri de munc? “verzi”

Presedintele AFM, Adrian Gearap: Romania trebuie sa stimuleze economia “verde” si crearea de locuri de munca “verzi”

Interesul constant al romanilor pentru Programul ‘Rabla’, intentia de a reporni ‘Casa verde’, promovarea educatiei ecologice la nivel national, precum si strategiile pe termen mediu si scurt prin care Romania sa stimuleze economia ‘verde’ si crearea de locuri de munca ‘verzi’, au fost temele despre care presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu /AFM/, Adrian Gearap, a…

Citește mai departe
APM Iasi deruleaza prima dezbatere publica privind planul de mediu

APM Iasi deruleaza prima dezbatere publica privind planul de mediu

Miercuri 22 octombrie 2014, ora 11.00, la sediul Primariei Municipiului Pascani va avea loc prima dezbatere publica a Planului Local de Actiune pentru Mediu (PLAM) al judetului Iasi (2014 – 2018) organizata de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Dezbaterea este deschisa atat publicului interesat, cat si autoritatilor implicate in procesul de actualizare si implementare…

Citește mai departe
Structuri de economie socială responsabile și protecția mediului înconjurător

    Dezbatere publica pentru noul plan de mediu din Iasi

    Agentia pentru Protectia Mediului Iasi va organiza la sfarsitul acestei luni o dezbatere publica privind Planul Local de Actiune pentru Mediu (PLAM) a judetului Iasi pentru perioada 2014-2018. Odata finalizat si aprobat, PLAM-ul 2014-2018 al judetului Iasi va contribui la indeplinirea obligatiilor pe care Romania le are in domeniul protectiei mediului si va functiona ca…

    Citește mai departe
    Nou termen de depunere a dosarelor pentru administrarea ariilor protejate

    Pentru protectia biodiversitatii Deltei

    Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a inceput demersurile pentru intocmirea unui studiu de evaluare a impactului vitezei ambarcatiunilor asupra biodiversitatii Deltei, transmite Agerpres (7 octombrie). Studiul a fost solicitat in repetate randuri de Consiliul Stiintific al Administratiei Rezervatiei, in timpul dezbaterilor organizate la Tulcea pe marginea Regulamentului privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor…

    Citește mai departe
    Conferinta "Energia in priza", editia a doua

    Conferinta „Energia in priza”, editia a doua

    Departamentul pentru Energie a publicat proiectul de hotarare prin care suspenda calendarul de liberalizare a pietei gazelor Departamentul pentru Energie a lansat astazi in dezbatere publica proiectul de hotarare de Guvern potrivit caruia pretul gazelor de productie interna nu va mai fi majorat in octombrie nici pentru consumatorii casnici, nici pentru cei industriali, actiune anuntata…

    Citește mai departe