Garzile forestiere in dezbatere publica! O noua ”institutie pentru controale silvice si cinegetice

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzilor forestiere este disponibil pe pagina de Internet a Ministerului Mediului, iar cei interesati pot transmite opinii/propuneri/sugestii, pana la data de 19 august 2015.

Controalele silvice si cinegetice vor fi efectuate conform acestui proiect atat la nivel central si local de noile Garzi Forestiere, numarul de posturi preconizat se ridica la 617 persoane, dintre care 545 va fi reprezentat de personalul silvic cu atributii de control si implementare.
Activitatea Garzilor va fi coordonata de la nivel central, de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura prin secretarul de stat pentru Paduri si prin structura care coordoneaza activitatea in domeniul silvic si cinegetic din cadrul acesteia.
Conform acestui proiect personalul de specialitate din cadrul acestor Garzi indeplineste atributiile agentilor constatatori, in acest sens constata faptele ce pot constitui infractiuni sau contraventii in domeniul silvic si de vanatoare, sesizeaza de indata organele de cercetare penala, iar pentru faptele contraventionale aplica sanctiuni, cu respectarea prevederilor legale privind regimul contraventiilor.
Acestia vor avea acces deplin in fondul forestier, indiferent de natura proprietatii, in sediile persoanelor juridice sau in incintele in care se desfasoara o activitate din domeniul silviculturii sau cinegetic. Vor avea dreptul sa controleze modul de producere, depozitare, circulatie a materialelor lemnoase, in toate locurile si spatiile in care se desfasoara activitatea operatorilor economici, sa legitimeze, in vederea stabilirii identitatii, persoanele care incalca dispozitiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente