Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan de la Biobaza!

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan de la Biobaza!
Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan de la Biobaza!

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan! Peste doua zile expira contractul cu societatea care se ocupa de maidanezi, iar pana la infiintarea serviciului propriu al Primariei este nevoie de sprijinul voluntarilor.

Simpli constanteni, ONG-uri, dar si cabinete veterinare pot depune solicitari de voluntariat la sediul Primariei din strada Mihail Kogalniceanu.

Cei interesati trebuie sa completeze o cerere in care vor fi trecute datele de identificare precum si activitatea pe care sunt dispusi sa o presteze in cadrul Biobazei. Primaria apeleaza la sprijinul voluntarilor intrucat contractul pentru gestionarea cainilor fara stapan din municipiul Constanta se incheie peste doua zile.

Cainii aflati la Biobaza nu vor ramane nesupravegheati.

“Se termina acel contract cu Puppy Vet si incepand de maine, 2 februarie, va fi preluata toata Biobaza, cu tot cu caini. Este o perioada de tranzitie. Se va asigura acest serviciu cu voluntari“, a declarat Liviu Tramudana, purtatorul de cuvant al Primariei Constanta.
In prezent, proiectul privind infiintarea serviciului de gestionare a cainilor fara stapan al Primariei Constanta se afla in dezbatere publica. Documentul poate fi gasit pe site-ul primariei, acolo unde a fost postat si anuntul prin care se cauta voluntari. La sfarsitul saptamanii trecute, primarul Decebal Fagadau a anuntat ca vor fi investiti bani intr-un nou adapost.

“Ne dorim si am alocat directiei de specialitate fonduri suficiente pentru infiintarea unui nou adapost. Cei care vor fi supusi adoptiei vor fi transferati la noul adapost. Nu as vrea ca un iubitor de animale venit cu copilul la locul de capturare si de carantina, sa vada animale suferind“, a declarat primarul Decebal Fagadau.
Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Primaria Constanta, la ultimul recensamant al cainilor fara stapan, in oras mai erau aproximativ 1.500 de patrupede, un numar in scadere fata de anii trecuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *