Strategia Energetica a Romaniei va fi lansata in dezbatere publica dupa alegeri

0
462
Strategia Energetic? a României va fi lansat? în dezbatere public? dup? alegeri
Strategia Energetică a României va fi lansată în dezbatere publică după alegeri
Strategia Energetica a Romaniei va fi lansata in dezbatere publica dupa alegeri
Strategia Energetica a Romaniei va fi lansata in dezbatere publica dupa alegeri

Departamentul pentru Energie va lansa in dezbatere publica dupa alegeri Strategia Energetica a Romaniei, pentru ca documentul sa nu fie utilizat in scopuri electorale, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, intr-un seminar de profil.

„Am finalizat jumatate, adica doua din cele patru capitole ale strategiei, dar o sa asteptam pana dupa alegeri sa avem discutii serioase, fara implicatii politice. Nu vreau sa ne batem joc de munca expertilor sau sa avem un document uitat intr-un sertar”, a spus Nicolescu.

El a adaugat ca obiectivul principal din strategie vizeaza asigurarea securitatii energetice a Romaniei.

„Romania are sansa ca, in 2020, sa fie a doua tara, dupa Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primara decat va consuma. Acest lucru ii va conferi tarii noastre un rol strategic regional”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor preturi competitive la energie.

Nicolescu a amintit ca PIB-ul tarii depinde in proportie de 30% de productia industriala, spre deosebire de media europeana, care este de 18%.

„Astfel ca este vital pentru noi sa generam preturi competitive pentru industria si economia romaneasca”, a sustinut Razvan Nicolescu.

Al treilea obiectiv mentionat de seful de la Energie este cel legat de protectia mediului.

„Ma voi implica personal in ceea ce priveste sectorul de energie regenerabila. Am creat un grup de lucru, unde am adus la aceeasi masa reprezentantii companiilor, ai consumatorilor si ai institutiilor de finantare. Se contureaza un scenariu, dar sa vedem ce vom face”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.