Strategia energetica a Romaniei va fi lansata vineri in dezbatere publica

0
431
Strategia energetică a României va fi lansată vineri în dezbatere publică
Strategia energetica a Romaniei va fi lansata vineri in dezbatere publica
Strategia energetica a Romaniei va fi lansata vineri in dezbatere publica

Strategia energetica a Romaniei va fi transmisa joi seara tuturor presedintilor de partid urmand ca vineri documentul sa fie lansat in dezbatere publica, a anuntat joi ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, in cadrul unei conferinte de presa.

‘Am aici cu mine Strategia Energetica a Romaniei, partea I si partea II, asa cum am promis si pe care maine (vineri – n.r.) o vom lansa in dezbatere publica. In aceasta seara (joi – n.r.) voi transmite acest document presedintilor tuturor partidelor pentru ca raman consecvent obiectivului pe care l-am anuntat inca de la investitura mea, de a incerca sa revizuiesc strategia energetica printr-un consens politic cat mai larg. Documentul elaborat fara costuri, fara consultanti externi, elaborat cu resurse umane proprii din departament, in principal, prezinta o radiografie a starii sistemului energetic romanesc, prezinta o radiografie a angajamentelor asumate de Romania ca stat membru al Uniunii Europene, prin acorduri internationale’, a spus Razvan Nicolescu.

Ministrul a afirmat ca va fi lansat un set de intrebari si ca asteapta participanti, de la toate partidele politice, sa lucreze la etapa finala a proiectului, etapa in care vor fi prezentate scenariile de dezvoltare si politicile pe care Romania urmeaza sa le implementeze in urmatorii 20 de ani.

Razvan Nicolescu a precizat ca documentul va fi disponibil, pentru comentarii, vineri, pe site-ul Departamentului si ca asteapta sugestiile, criticile si recomandarile tuturor partilor interesate.

La inceputul lunii noiembrie a acestui an, ministrul delegat pentru Energie arata ca obiectivul principal din strategie vizeaza asigurarea securitatii energetice a Romaniei.

‘Romania are sansa ca, in 2020, sa fie a doua tara, dupa Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primara decat va consuma. Acest lucru ii va conferi tarii noastre un rol strategic regional’, a afirmat ministrul la vremea respectiva.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor preturi competitive la energie iar al treilea este cel legat de protectia mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.