Dezbatere publica pentru autorizatia de mediu a ArcelorMittal

Dezbatere publica pentru autorizatia de mediu a ArcelorMittal
Dezbatere publica pentru autorizatia de mediu a ArcelorMittal

Agentia de Protectia Mediului (APM) Hunedoara a organizat o dezbatere publica la sediul ArcelorMittal Hunedoara cu privire la acordarea autorizatiei de mediu necesara pentru continuarea activitatilor de productie in cadrul combinatului. La intalnire au participat reprezentanti ai diverselor institutii, ai combinatului, dar si membri ai societatii civile, iar dezbaterea publica s-a desfasurat in cadrul procedurii de emitere a autorizatiei integrate de mediu.

Care au fost nemultumirile cetatenilor?

Discutiile s-au axat pe problemele ridicate de cetatenii care locuiesc in vecinatatea combinatului. Ele au fost legate de aspecte concrete din activitatea combinatului hunedorean. „La discutii a participat beneficiarul (n. r. ArcelorMittal), o societate acreditata inscrisa in Registrul evaluatorilor de mediu, in calitate de consultant, reprezentantii sindicatului ArcelorMittal si membri ai societatii civile, mai exact, cetateni ai municipiului Hunedoara. Concluziile dezbaterii se vor materializa dupa ce beneficiarul va raspunde la intrebarile adresate de catre public. APM Hunedoara va transmite catre beneficiar problemele ridicate de cetateni, iar in functie de raspunsurile pe care le vom primi, vom decide daca vom acorda sau nu autorizatia de mediu”, a afirmat Georgeta Barabas, directorul APM Hunedoara.

Potrivit directorului APM Hunedoara, printre nemultumirile cetatenilor s-a regasit si situatia condensatorilor cu policlorura de bifenil (PFB), care intra in categoria deseurilor periculoase. Alta problema semnalata de cetateni vizeaza desprafuirea cuptorului electric, ceea ce inseamna ca la momentul turnarii sa nu apara particule de praf in afara halei, sau reziduuri de orice fel.

Un alt aspect adus in atentia conducerii combinatului de catre cetateni a fost izolarea fonica a cuptorului, care nu este conforma cu cerintele actuale de protectia mediului, deoarece zgomotele pot fi auzite, potrivit spuselor celor prezenti la dezbatere, pana pe strada George Enescu din municipiul Hunedoara, dar si in localitatile invecinate, cum ar fi satul Cristur.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente