Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat

Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat
Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat

Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat la sfarsitul lunii octombrie urmand ca in luna noiembrie sa fie extrasi cei 10 castigatori ai concursului SELECTOT.

Participantii la concurs sunt cei ce au ales sa traiasca in spiritul grijii pentru mediul inconjurator, adica aceia ce timp de mai bine de o luna de la venirea caravanei in satul sau orasul lor au colectat selectiv deseurile in propria gospodarie.

Caravana Viitorului a avut un real succes deoarece din luna iulie pana in prezent, oamenii din 102 comune muresene au participat activ la demonstratiile de compostare si colectare selectiva a deseurilor, oferite de membrii echipei caravanei.

Initiativa a avut scopul de a informa locuitorii judetului Mures despre implementarea sistemului integrat de gestionare a deseurilor ce respecta cerintele legislatiei romane si europene in domeniul protectiei mediului, fiind eficient, economic si suportabil pentru populatie cat si menit sa imbunatateasca calitatea vietii tuturor muresenilor.

Ca si in prima etapa a Caravanei viitorului, cei zece castigatori ai premiului SELECTOT- etapa a doua se vor putea bucura de biciclete, aparate electrocasnice si multe materiale promotionale oferite prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Mures.

„Caravana Viitorului a fost o piesa importanta din puzzle-ul proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Mures. De asemenea, a fost si partea de care noi, organizatorii, am fost cei mai mandri, deoarece intr-o asemenea intalnire cu oamenii din orase dar si cu cei din sate, am putut sa luam cu adevarat pulsul judetului in ceea ce priveste educatia de mediu. E clar ca oamenii au fost receptivi la demonstratiile de colectare selectiva si de compostare, deoarece au inteles ca dintr-o asemenea practica avem cu totii doar de castigat”, a spus Gabriela Rosoiu, coordonator de caravana in cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Mures.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente