Mii de elevi au cantat imnul campaniei „Muresul Recicleaza Deseurile”

Mii de elevi au cantat imnul campaniei  „Muresul Recicleaza Deseurile"
Mii de elevi au cantat imnul campaniei „Muresul Recicleaza Deseurile”

Luna octombrie s-a incheiat cu o lectie temeinica de educatie ecologica si cu multe note in ritm de reggae pentru sute de elevi din scolile si liceele din judetul Mures. In aceasta luna Consiliul Judetean Mures a organizat evenimentul „BIOautograful”- adica o serie de intalniri ale elevilor din 40 de scoli si licee muresene cu Vizi Imre, semifinalistul muresean al concursului Vocea Romaniei. Scopul intalnirilor a fost educarea tinerilor mureseni in spiritul grijii pentru mediul inconjurator si a ecologiei totul fiind imbracat intr-o maniera “cool”, sub forma unui mini-concert cu sesiune de autografe, specifica copiilor si adolescentilor din scoli si licee.

Initiativa a avut un real succes in randul tinerilor, care au primit autografe de la vedeta lor preferata, alaturi de materiale de informare specifice proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Mures.

„Fiecare intalnire din seria BIOautograful s-a desfasurat sub forma unui spectacol, prezentarea despre colectarea selectiva si reciclare fiind facuta intr-un mod cat mai atractiv pentru tinerii participanti. Dupa prezentare, am cantat impreuna  imnul reciclarii deseurilor compus special pentru aceasta campanie. La finalul fiecarei intalniri urma o sesiune de autografe, cei mici primind autografe pe materialele promotionale ale campaniei. Astfel s-a reusit printr-un mod inedit ca elevii sa constientizeze mai bine mesajul proiectului derulat de Consiliul Judetean Mures”, a declarat Vizi Imre.

Solistul a transmis copiilor si tinerilor, prin muzica si dialog deschis, valorile promovate prin proiect: principiile sortarii deseurilor si colectarii selective a deseurilor, atitudinea fata de resursele naturale si energie, fata de reciclare si refolosire, consum si utilitate.

Pentru a anima atmosfera si a invata culorile reciclarii, Vizi Imre si elevii prezenti la intalniri au cantat impreuna imnul campaniei MURESUL RECICLEAZĂ DESEURILE, o melodie antrenanta, cu atitudine, care transpune in versuri memorabile valorile promovate prin acest proiect.

Evenimentul BIOautograful s-a incheiat cu multe amintiri frumoase, Vizi si echipa proiectului fiind primiti cu mult entuziasm in scolile si liceele muresene. Vizita in Colegiul National  „Mircea Eliade” Sighisoara i-a adus lui Vizi o surpriza placuta deoarece, elevii din acest liceu au venit la intalnirea BIOautograful pregatiti cu tricourile si sepcile oferite prin proiect cu cateva zile inainte. Fiind mai inventivi, elevii din acest liceu au renuntat la clasicul biletel sau pliantul destinat autografelor si i-au cerut lui Vizi cate un autograf chiar pe tricou sau pe sapca.

Nici Vizi nu s-a lasat mai prejos, astfel ca in intalnirea cu elevii din Scoala Gimnaziala „Miron Neagu” Sighisoara, a cantat la pianul scolii Imnul „MURESUL RECICLEAZĂ DESEURILE” acompaniat de copii.

„Pentru copii este esential sa creasca si sa se dezvolte inconjurati de natura curata, intr-un mediu sanatos asa cum am crescut si noi, generatia celor ce acum au 30 de ani”, a declarat Vizi Imre la finalul uneia dintre vizitele in liceele muresene.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente