Un nou pas in realizarea Strategiei Deltei Dunarii: Banca Mondiala a prezentat raportul de diagnostic

Un nou pas în realizarea Strategiei Deltei Dun?rii: Banca Mondial? a prezentat raportul de diagnostic
Un nou pas in realizarea Strategiei Deltei Dunarii: Banca Mondiala a prezentat raportul de diagnostic
Un nou pas in realizarea Strategiei Deltei Dunarii: Banca Mondiala a prezentat raportul de diagnostic

Este un prim pas pentru strategia integrata a Deltei Dunarii, care isi propunere sa armonizeze interesele localnicilor cu cele legate de protectia mediului.

Vicepresedintii Consiliului Judetean Tulcea, George Siscu si Vasile Strat au participat, joi, alaturi de prefectul judetului, Lucian Simion, guvernatorul ARBDD Edward Bratfanof, parlamentari, primari, directori si reprezentanti ai autoritatilor locale la o sedinta de lucru organizata la sala Mihail Kogalniceanu din municipiu, in care reprezentantii misiunii Banci Mondiale au prezentat un raport de diagnostic pentru o viitoare strategie a Deltei Dunarii.

„Trebuie sa intervenim pe partea de biodiversitate, dar si pe dezvoltarea infrastructurii pentru turism. Este important sa avem grija ca banii disponibili pentru aceste domenii sa fie utilizati cu maxima eficienta, mai ales in conditiile in care toti cei din sala suntem constienti ca viitorul judetului este legat de bunul natural din aceasta zona a tarii“, a spus, la inceputul intalnirii, vicepresedintele Vasile Strat.

Despre importanta acestui proiect au discutat, pe rand, prefectul Lucian Simion, guvernatorul Edward Brafanof, directorul ADR-SE, Luminita Mihailov.

Principalele axe ale raportului de diagnostic

Aceasta analiza realizata de reprezentantii Bancii Mondiale s-a referit la economie (sectoarele care duc la dezvoltarea Deltei Dunarii – pescuit, agricultura, silvicultura), la potentialul turistic (in special turism bazat pe natura), la calitatea vietii in Delta Dunarii, la managementul de mediu, respectiv la serviciile existente in aceasta zona. Au fost luate in calcul problemele si oportunitatile din domenii esentiale pentru dezvoltare: sanatate, educatie, mediu, infrastructura.

Pentru punerea in aplicare a strategiei Deltei Dunarii s-a creat deja un comitet interministerial, format din 14 ministere si agentii, a precizat Sorin Zaharcu, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Tulcea.

Discutii pe tema raportului

Au mai avut interventii pe tema raportului de diagnostic senatorul Trifon Belacurencu, deputatul Marian Avram, reprezentantul Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, Ileana Ene Giusca, directorul APDM, Petre Marinescu, seful AJVPS, Stefan Stoica, Stefan Raileanu (INCDDD), Robert Raduta, Dragos Gociman, Neculai Nechita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *