Ce cred romanii despre pierderea de specii de animale si plante

Ce cred romanii despre pierderea de specii de animale si plante
Ce cred romanii despre pierderea de specii de animale si plante

Marea majoritate a romanilor isi doreste o informare detaliata asupra importantei biodiversitatii, conform rezultatelor eurobarometrului „Atitudini fata de biodiversitate”, prezentat de WWF-Romania intr-o dezbatere de specialitate.

Pe de alta parte, declinul si pierderea de specii de animale, flora si fauna, habitate si ecosisteme sunt vazute de 53% dintre cetatenii romani ca o problema foarte grava.

De asemenea, 86% dintre respondenti sunt intru totul de acord ca bunastarea noastra si calitatea vietii depind de natura si biodiversitate, iar in ceea ce priveste masurile concrete pe care cetatenii le asteapta pentru protejarea biodiversitatii, eurobaro-metrul arata ca 89% dintre cei inter-vievati isi doresc o mai buna informare asupra importantei biodiversitatii.

In plus, 85% dintre romani considera ca este nevoie de sporirea bugetelor pentru protejarea naturii, in timp ce 74% dintre acestia doresc recompense financiare (in sectoarele agricol, piscicol etc.) pentru conservarea naturii.
WWF Romania a organizat, recent, o dezbatere cu specialisti in politici publice si conservarea naturii pe tema fondurilor europene alocate in perioada 2014 – 2020 pentru dezvoltarea capitalului natural.

Ministerul Fondurilor Europene a prezentat, la randul sau, ultima versiune a Acordului de Parteneriat pe care Romania il va incheia cu forul european. WWF Romania este membru activ in Comitetul insarcinat cu elaborarea acestui document strategic ce traseaza liniile de dezvoltare a Romaniei in perioada 2014 – 2020.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente