CE adopta noi masuri de reducere a poluarii atmosferice

 CE adopta noi masuri de reducere a poluarii atmosferice
CE adopta noi masuri de reducere a poluarii atmosferice

Comisia Europeana (CE) a adoptat, azi, un pachet de masuri de reducere a poluarii atmosferice, informeaza un comunicat trimis redactiei.

Noile masuri vizeaza reducerea intr-o si mai mare masura a emisiilor nocive specifice industriei, traficului, centralelor energetice si agriculturii, in vederea diminuarii impactului acestora asupra sanatatii umane si a mediului, potrivit documentului citat.
Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: “Aerul pe care il respiram astazi este mult mai curat decat in deceniile precedente. Dar poluarea lui continua sa fie un < ucigas invizibil > si ii impiedica pe multi sa duca o viata activa. Prin actiunile pe care le propunem se va reduce, la jumatate, numarul de decese premature cauzate de poluarea atmosferica, se va mari nivelul de protectie a celor mai vulnerabile categorii, care au cel mai mult nevoie sa fie protejate, si se va imbunatati calitatea vietii pentru toti. Noul pachet va genera, de asemenea, beneficii pentru natura si pentru ecosistemele fragile si va stimula industria tehnologiilor curate – un important sector de crestere economica pentru Europa”.

Conform sursei citate, pachetul adoptat reprezinta cel mai important moment al unei revizuiri de anvergura a politicii in domeniul calitatii aerului, care a demarat la inceputul anului 2011.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente