Beneficiile consumului de marar

0
642
Beneficiile consumului de m?rar
Beneficiile consumului de mărar
Beneficiile consumului de marar
Beneficiile consumului de marar

Un condiment folosit in toata Europa, mararul contine potasiu, sulf, sodiu, calciu, magneziu, vitaminele A, B si C, precum si ulei volatil. Are proprietati diuretice, digestive, antispastice si antiinflamatorii. Printre beneficiile consumului de marar se numara cresterea rezistentei organismului, eliminarea toxinelor din corp, ameliorarea anxietatii si a epuizarii nervoase. Administrat sub formǎ de infuzie, poate reduce febra.

De asemenea, mararul induce pofta de mancare si stimuleaza si activeaza secretia biliara. Este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentarǎ, mestecarea frunzelor de mǎrar putand calma durerile. Mai mult de atat, mararul combate durerile de cap. In acest caz, se amesteca o lingura de marar proaspat cu apa fierbinte, apoi se strecoara si se bea lichidul obtinut.

Semintele de marar sunt considerate un elixir al tineretii si al feminitatii deoarece au efecte similare cu ale hormonului estrogen. Consumul semintelor de marar face ca pielea sa devina mai stralucitoare si mai catifelata, iar ritmul de crestere al parului de pe corp scade destul de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.