Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare
Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare
Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K.

Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii active valoroase, acest sirop fortifica si revigoreaza organismul, fiind util persoanelor care se confrunta frecvent cu raceli, gripe, senzatii de slabiciune sau astenie. In plus, stimuleaza secretiile digestive si creste pofta de mancare, motiv pentru care se recomanda copiilor, persoanelor in varsta, dar si celor care au diferite carente de vitamine si minerale.

De asemenea, siropul de catina este indicat in tratarea unor afectiuni precum alergii, astenii, anemii, reumatism, hipertensiune arteriala, hepatita cronica, ciroza, stres, tuberculoza si infectii oculare. Siropul de catina regleaza glucoza din sange, stimuleaza circulatia acestuia la nivel cerebral si, datorita serotoninei, imbunatateste odihna si somnul.

Tot el este recomandat si in ameliorarea afectiunilor aparatului respirator, precum amigdalita, bronsita si bronsita acuta. In plus, regenereaza parul si combate caderea acestuia. Datorita proprietatilor sedative si neurotonice, siropul de catina este recomandat in tratarea insomniei, starilor de epuizare si lipsei de concentrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *