Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe
Nucile verzi

Nucile verzi

Miezul de nuca este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetica de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicata decat la alte fructe. Bogatia in vitamine si in saruri minerale constituie o sursa principala de biocompusi, necesari pastrarii echilibrului nutritional si nervos precum si unei bune functionari a muschilor si oaselor. Nucile prezinta multiple proprietati terapeutice:…

Citește mai departe
Piureul din castane, un adev?rat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Spanacul – un medicament natural excelent pentru curatirea organismului

Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si „matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De asemenea se stia ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde…

Citește mai departe

Terapii pe baza de produse apicole

Apiterapia este o metoda de tratare si prevenire a imbolnavirilor prin utilizarea produselor apicole, care a devenit foarte cautata in ultimul timp. Proprietatile produselor apicole au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri si folosite pentru diferite afectiuni. In prezent, apiterapia este la fel de apreciata si cautata, datorita rezultatelor sale. Mierea este unul din…

Citește mai departe

Suferiti de astenie de primavara?

Dormiti minimum opt ore in fiecare noapte si va impuneti sa ganditi pozitiv? Va simtiti obositi, va „bantuie” depresiile si nu mai aveti pofta de viata? Manifestati o rezistenta scazuta la virozele de sezon si aveti tulburari digestive? Acestea pot fi semnele asteniei de primavara, care ne da tarcoale in aceasta perioada. Pentru a lupta…

Citește mai departe

Astenia de primavara

A venit primavara! Pazea incep asteniile. Oboseala acuta, tristetea, comportamentul alimentar haotic, insomnia, nervozitatea, cefaleea, palpitatiile, scaderea memoriei, depresia usoara toate sunt semnele asteniei de primavara. Primavara este un anotimp mai dificil pentru unii dintre noi. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate,…

Citește mai departe