A venit primavara! Pazea incep asteniile. Oboseala acuta, tristetea, comportamentul alimentar haotic, insomnia, nervozitatea, cefaleea, palpitatiile, scaderea memoriei, depresia usoara toate sunt semnele asteniei de primavara.
Primavara este un anotimp mai dificil pentru unii dintre noi. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate, care au un aport redus de vitamine si saruri minerale.
Peste 60% dintre romani sunt afectati de astenia de primavara. Cei mai afectati sunt batranii si copiii.Modul in care ne hranim este foarte important pentru sanatatea organismului dupa perioada de iarna. Pentru persoanele care sufera atat de astenie de primavara cat si de anemie este indicata o alimentatie pe baza de vegetale: plante care contin multa clorofila, zinc, magneziu, calciu, vitamina C vitamina A dar si vitamina A . Consumul de legume proaspete, de primavara, atat de bogate in vitamine, ajuta organismul sa lupte si sa devina mai rezistent.
Ca sa nu resimtim astenia de primavara, in acest anotimp trebuie sa consumam migdale, sparanghel, arahide, banane, morcov, telina, varza, curmale, spanac, marar, smochine, fasole, citrice, patrunjel, papadie, mere, orez, soia, salata verde de gradina, ridichi, ceapa verde.
Natura ne ajuta, efortul zilnic in aer liber este ideal pentru eliminarea totala a acestei stari generale de rau.