Actiune voluntara sau remunerata?

Chiar stateam sa ma intreb cati dintre noi mai face un lucru asa doar sa imbunatateasca situatia din jurul sau, dar fara a fi remunerat!?
voluntari
Multa lume ia in deradere voluntariatul acelora dintre noi care se apuca sa ecologizeze munti, parcuri, spatii verzi, etc. Oare ce-i asa de rusinos sa faci o munca voluntara pentru a avea un mediu mai curat si mai frumos ? Chiar trebuie sa asteptam ziua Pamantului, campaniile electorale, actiunile de promovare ale unor firme si alte ocazii din aceaste categorii pentru a face o actiune de ecologizare?

Este asa de rusinos sa fii voluntar intr-o organizatie ecologista (sau de alt fel) si sa mergi prin paduri, munti si/sau alte zone verzi de unde sa aduni gunoaiele aruncate de semenii tai, nu este oare destul de greu pentru planeta noastra sa ne suporte pe toti cei peste 6.000.000.000 de oameni cati suntem (deocamdata) aici ?

Oare de ce daca acum scriu acest articol pe www.ecomagazin.ro lumea spune ca ar trebui sa cer bani si ca nimic nu se mai face benevol astazi? Poate tocmai pentru ca eu nu ma sfiiesc sa ma implic in astfel de actiuni de voluntariat cu caracter ecologic: daca tot mai multi oameni ar gandi mai eco cred ca am reusi sa mai reparam cate ceva din stricaciunile care le-am pricinuit planetei noastre tot mai greu incercata pe zi ce trece de actiunile noastre iresponsabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *