Tinerele intre 15 si 25 de ani, cele mai afectate de anorexie

0
356

Cele mai multe persoane care sufera de tuburari de alimentatie de regula au o stima de sine scazuta si tanjesc dupa integrare si acceptare intr-un grup social.

Anorexie una dintre cele mai frecvente tulburari alimentare.

In traducere, anorexia reprezinta „pierderea totala sau partiala a poftei de mancare”. Trebuie specificat ca nu apetitul alimentar e tulburat, ci comportamentul alimentar. De obicei este intalnita la tinere (15-25) de ani.

Simptomatologia acestei tulburari debuteaza cu o scadere in greutate cu 15% mai putin decat greutatea normala, cu frica nejustificata de a se ingrasa, obsesia in privinta alimentelor: ce mananca si in ce cantitate, controlul repetat al greutatii, al masurilor pieselor vestimentare. Indiferent de realitate, aceste persoane nu se considera suficient de slabe.

Aceste simptome sunt adesea insotite si de simptome ale unei depresii. De asemenea, trebuie facuta diferenta intre anorexie si „anorexie nervosa. Aceasta din urma mascheaza un mesaj profund: nevoia de atentie, nevoia de afectiune, uneori nevoia de afirmare de sine.

Putem vorbi despre „anorexie nervosa” cand mancarea este privita ca un inamic. Daca privesti mancarea ca pe o „arma” indreptata impotriva ta, si mai ales daca ai mustrari de constiinta ori de cate ori te „incarci” cu prea multe calorii, este bine sa consulti un specialist.

Sursa: Editie Speciala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.