Gripa favorizeaza aparitia nevralgiilor

0
328

Foarte multi s-au confruntat macar o data cu durerile de dinti. Specialistul Click!, medic stomatolog Ada Epistatu, va explica azi cum se trateaza nevralgiile.

Nevralgiile sunt manifestari dureroase acute pe teritoriul de distributie al unui nerv. Frecvent, acestea pot fi localizate la nivelul arcadelor dentare, avand ca punct de plecare aparent un dinte. Durerile il determina pe pacient sa se prezinte la medicul dentist solicitand extractia dintelui in cauza.

Simptomul de debut dominant este durerea de o violenta si intensitate iesite din comun. Apare mai pregnant la femei peste 50 de ani, existand o predispozitie pentru partea dreapta a fetei. Desi cauzele sunt apa-rent necunoscute, exista o serie de factori predispozanti: intoxicatiile cu plumb, alcoolul, infectii (gripa, sifilis, TBC), stres etc.

Durerea are aceeasi intensitate pe toata durata crizei, cel mai adesea aparand ziua. Dureaza cateva fractiuni de secunda dupa care dispare. Reapare dupa saptamani, luni sau ani, perioada in care pacientul poate fi intr-o stare perfecta de sanatate. Analgezicele uzuale nu sunt eficiente. Tratamentul trebuie instituit de catre medicul specialist, acesta de cele mai multe ori fiind chirurgical.

Sursa: Editie Speciala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.