Ce trebuie sa stii inainte de a deveni vegan

Ce trebuie sa stii inainte de a deveni vegan
Ce trebuie sa stii inainte de a deveni vegan

Regimul vegan castiga tot mai mult teren in ultima perioada. Vedete de la Hollywood, dar si din Romania sunt adeptele acestui stil de viata.

A fi vegan presupune sa renunti la tot ce inseamna carne, produse din carne, dar si alimente care provind de la animale, precum lactatele, branzeturile si ouale.

Pentru ca organismul are nevoie de surse de calitate inalta de proteine pentru a functiona, unii specialisti in nutritie condamna acest stil de viata si avertizeaza ca o dieta bazata pe legume, leguminoase, seminte si fructe ar punea predispune la dezechilibre.

Olivia Steer, Andy Moisescu, Andreea Raicu, Anca Turcasiu, Monica Davidescu, Claudia Pavel (Cream), Paula Chirila, dar si Tina Turner, Bill Clinton, Liv Tyler, Demi Moore, Brad Pitt, Lenny Kravitz sau Kim Bassinger sunt doar cativa dintre adeptii acestui regim.

Pentru ca organismul sa nu aiba de suferit, nutritionistii ofera cateva ponturi pentru amatorii dietei vegan.

Profita de suplimentele de vitamina B12. In general, aceasta se gaseste in produsele de origine animala. O carenta de vitamina B12 duce la oboseala accentuata, slabiciune, depresie. Pentru ca nu exista surse vegetale care sa contina acest nutrient profita de suplimentele care contin aceasta vitamina.

Carnea este o sursa buna de fier, dar cum aceasta lipseste din regimul vegan, nutritionistii recomanda legumele, semintele de floarea soarelui, stafidele, si spanacul. Pentru o absorbtie mai buna a fierului ai nevoie si de vitamina C, pe care o poti gasi in ardei rosu, citrice si broccoli.

Gaseste noi surse de proteine. Cele mai bune variante sunt soia, lintea, quinoa, fasolea si ciupercile. Pentru a substitui lipsa carnii introduce aceste alimente in dieta zilnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *