Cum ajuta vegetarianismul mediul inconjurator

Cum ajuta vegetarianismul mediul inconjurator.
Cum ajuta vegetarianismul mediul inconjurator.

Un grup de cercetatori a comparat emisiile de gaze de sera de la mai bine de 55.000 de consumatori de carne, de peste, dar si vegetarieni si vegani din Marea Britanie. Rezultatele studiului lor sunt cu totul incredibile.

Cercetatorii au descoperit ca emisiile de gaze cu efect de sera aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt de doua ori mai mari decat cele aferente unui regim alimentar vegan, scrie Huffington Post.

Rezultatele studiului au aratat, totodata, ca emisiile de gaze cu efect de sera aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt cu pana la 51% mai ridicate decat cele eliberate din cauza persoanelor care consuma peste si cu pana la 54% mai mari decat cele ale vegetarienilor.

Productia, transportul si depozitarea alimentelor contribuie major la aceste emisii, conform studiului, de la dioxidul de carbon care este eliberat de combustibilii fosili utilizati pentru a pune in functionare aparaturile din ferma pana la metanul eliberat de animale.

Produsele fabricate din materie prima animala tind, totodata, sa elibereze mai multe emisii decat cele fabricate din materie prima vegetala, avand in vedere atat metanul eliberat de animale cat si ritmul de crestere de durata al acestora.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente