Nemtii dau lovitura: Aparatul care face din apa benzina si motorina
Nemtii dau lovitura: Aparatul care face din apa benzina si motorina
Nemtii dau lovitura: Aparatul care face din apa benzina si motorina

Compania germana Sunfire GhbH, din orasul Dresda, sustine ca a gasit solutia pentru a transforma apa si dioxidul de carbon in combustibil pentru masini si chiar in kerosen, scrie Engadget. Totul este posibil datorita unui proces chimic denumit Fischer-Tropsch si unor celule de electroliza.

Companiile din domeniul auto incearca sa gaseasca noi metode prin care sa reduca dependenta oamenilor de combustibilii fosili. Chiar daca masinile electrice au inceput sa fie prezente in numar tot mai mare pe soselele din intreaga lume, pana la dominatia lor mai este destul de mult timp.

Reprezentantii acestei organizatii spun ca eficienta procesului este in prezent de circa 50%. Ei spera ca aceasta sa fie adusa la aproximativ 70% in viitor. De exemplu, procentul actual este acelasi cu al unui motor diesel modern.

In schimb, motoarele pe benzina au o eficienta mult mai mica, de 14-30%.

Nemtii sustin ca trebuie sa obtina mai multe aprobari de la autoritati inainte de a avansa cu acest proiect. Conform Cnet, metoda folosita a fost elaborata inca din anul 1925. Acum, fondurile necesare cercetarii sunt oferite de statul german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here