Orasul subacvatic: Cum va arata ”Spirala oceanului”

    Oraşul subacvatic: Cum va arăta ”Spirala oceanului”
    Orasul subacvatic: Cum va arata ”Spirala oceanului”
    Orasul subacvatic: Cum va arata ”Spirala oceanului”

    ”Spirala oceanului”, o metropola subacvatica care produce energie pe fundul marii si este capabila sa adaposteasca 5.000 de oameni, este un proiect dezvoltat de o companie japoneza care va fi realizat in viitor.

    Desi o astfel de asezare ar parea plauzibila numai in lumea filmelor de la Hollywood, ea este in realitate un concept futuristic propus de constructorii japonezi de la Shimizu Corp, potrivit cnn.com.

    Potrivit documentatiei publicate de companie, Universitatea din Tokyo, ministere japoneze si companii din domeniul energiei isi folosesc cunostintele pentru realizarea acestui proiect.

    Compania Shimizu sustine ca proiecte cum ar fi Spirala oceanului vor deveni o necesitate in viitor pentru a face fata unor probleme cum ar fi cresterea nivelului marilor si nevoia unor surse nepoluante de energie.

    Impartita in trei zone distincte, structura va cobori pana la 4.500 de metri, in largul coastelor Japoniei. O sfera gigantica avand un diametru de 500 de metri, amplasata sub nivelul apei, va constitui prima sectiune si va adaposti zona rezidentiala, magazine si hoteluri.

    Aceasta zona locuita va fi legata de o spirala lunga de peste 14.000 de metri care va ajunge pe fundul marii unde va exista un port submarin si o fabrica ce va crea energia necesara alimentarii sferei utilizand microorganisme care transforma dioxidul de carbon in metan.

    Generatoare amplasate de-a lungul spiralei vor folosi diferenta de temperatura a apei si, cu ajutorul tehnologiilor de conversie termica, vor crea un surplus de energie.

    Compania Shimizu este cunoscuta pentru ingeniozitate si pentru conceptele indraznete care includ un hotel spatial sau orase plutitoare.

    Compania sustine ca Spirala oceanului va putea fi construita in cinci ani, iar tehnologia necesara va fi disponibila in 15 ani. Investitia se anunta a fi consistenta, iar pana la realizarea proiectului va trebui sa ne multumim cu reprezentarile artistice.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *