Brazi eco si ornamente de Craciun din materiale reciclabile, expuse la Consiliul Judetean

  0
  1281
  Brazi eco şi ornamente de Crăciun din materiale reciclabile, expuse la Consiliul Judeţean
  Brazi eco şi ornamente de Crăciun din materiale reciclabile, expuse la Consiliul Judeţean
  Brazi eco si ornamente de Craciun din materiale reciclabile, expuse la Consiliul Judetean
  Brazi eco si ornamente de Craciun din materiale reciclabile, expuse la Consiliul Judetean

  Un pom de Craciun poate fi frumos chiar daca, in loc de ramuri, are PET-uri, iar in loc de globuri, becuri arse si pictate. Au demonstrat-o elevi din 11 scoli ale judetului care s-au intrecut in maiestrie cand au auzit ca Vitalia si CJ le ofera premii celor mai talentati. Le-a inmanat chiar presedintele Radu Moldovan.

  Elevi din 11 scoli ale judetului au participat la actiunea „Brad-PET”, organizata de firma Vitalia Servicii pentru Mediu si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud in cadrul careia au construit un brad alcatuit numai din PET-uri si au confectionat mai multe ornamente din materiale reciclabile, toate fiind expuse luni la parterul CJ.

  „Am construit bradul pe o structura metalica, cu ajutorul PET-urilor adunate de copii din 11 scoli si cu ajutorul colegilor nostri. Decoratiunile sunt executate de copii, sunt din materiale reciclabile. Sloganul nostru este Sa facem din deseu o resursa! si incercam sa extrapolam ideea, nu numai sa facem lucruri cu care sa ne jucam, ci si lucruri utile, pe care sa le putem folosi si cu alt scop”, a explicat Tincuta Curel de la Vitalia Servicii pentru Mediu.

  Printre ornamentele de Craciun, am descoperit un om de zapada construit numai din pahare de unica folosinta, opera unor copii foarte copii Sieu Magherusinventivi de la Scoala Gimnaziala Sieu Magherus (foto stanga). Ei ne-au spus ca ideea i-a apartinut doamnei invatatoare si ca lor le-a placut foarte mult. Au utilizat peste 500 de pahare din plastic, de unica folosinta, cu care au mai creat si doi bulgari de zapada.

  Alti copii au taiat paharele si au facut din ele clopotei numai buni de atarnat pe brad. Elevii altor scoli au transformat PET-urile in adevarate opere de arta, intruchipandu-l pe Mos Craciun. Copiii au mai folosit hartie ca sa confectioneze casa lui Mos Craciun, sanii, lebede, pinguini, tot ce le-a trecut prin minte.

  Obiectele create de ei au transformat parterul Consiliului Judetean intr-o adevarata lume a povestilor in care a coborat spiritul Craciunului. Presedintele CJ, Radu Moldovan, i-a felicitat pe copii pentru inventivitate, le-a inmanat diplome si premii din partea organizatorilor. La randul lor, copiii i-au urat sarbatori fericite cu un colind.

  Vitalia Servicii pentru Mediu a acordat un premiu constand intr-un aparat foto Scolii Gimnaziale nr. 1 Bistrita, care a coordonat proiectul. De asemenea, patru elevi de la Sc. Gimnaziala din Sieu Magherus au luat marele premiu, sase premiul intai, patru premii doi, cinci premiul al treilea si 10 mentiuni. Au mai fost acordate si sase premii speciale, in total 32, in valoare de 2.000 de lei.

  Activitatea a facut parte din proiectul de educatie ecologica ”ECOeficient. Pledoarie pentru ecologie si stiinte”, initiata de Scoala Gimnaziala nr. 1 Bistrita si aflat in Calendarul activitatilor educative judetene al ISJ BN, proiect care are ca parteneri Agentia pentru Protectia Mediului si Vitalia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.