Intensitatea vântului în Oceanul Antarctic, cea mai puternic? din ultimii 1.000 de ani

Intensitatea vantului in Oceanul Antarctic, cea mai puternica din ultimii 1.000 de ani

Intensitatea vantului in regiunea Oceanului Austral sau Antarctic nu a fost niciodata atat de puternica in ultimul mileniu, fenomen provocat de schimbarile climatice si de nivelul crescut de bioxid de carbon in atmosfera, relateaza AFP, citata de agerpres.ro. Intensitatea vantului in zona Oceanului Austral, cu care s-au confruntat generatii de marinari experimentati, este ‘in prezent…

Citește mai departe

Plan de actiune pentru solutionarea problemei capturilor accidentale de pasari marine in uneltele de pescuit

Comisia Europeana a adoptat un Plan de actiune pentru solutionarea problemei capturilor accidentale de pasari marine in uneltele de pescuit.Dovezile stiintifice arata ca un numar mare de specii de pasari marine, inclusiv albatrosi, petrei, furtunari, pinguini nordici, ferastrasi si cufundari, sunt capturate in fiecare an in uneltele de pescuit. Masurile luate pana in prezent pentru…

Citește mai departe

Plan de actiune pentru solutionarea problemei capturilor accidentale de pasari marine in uneltele de pescuit

Comisia Europeana a adoptat un Plan de actiune pentru solutionarea problemei capturilor accidentale de pasari marine in uneltele de pescuit. Dovezile stiintifice arata ca un numar mare de specii de pasari marine, inclusiv albatrosi, petrei, furtunari, pinguini nordici, ferastrasi si cufundari, sunt capturate in fiecare an in uneltele de pescuit. Masurile luate pana in prezent…

Citește mai departe

Poluarea cu petrol din Noua Zeelanda, „cea mai mare catastrofa ecologica maritima”

Nava portcontainer care a esuat intr-un golf turistic din Noua Zeelanda, amenintat de o maree neagra, a provocat „cea mai importanta catastrofa ecologica maritima” din istoria tarii, a declarat marti Nick Smith, ministrul neozeelandez al Mediului, citat de AFP, preluata de Mediafax. „Este vorba despre catastrofa ecologica maritima cea mai grava cu care s-a confruntat…

Citește mai departe
R?spunderea uman? în înc?lzirea climatic? este de net?g?duit

Un geolog din Londra afirma ca incalzirea globala ar avea drept rezultat „trezirea la viata a vechilor monstrii geologici”

Incalzirea climei s-ar solda cu mari dezastre pentru Terra, dau asigurari mai toti cercetatorii care studiaza posibilitatea schimbarilor climaterice bruste, intre acestea fiind si incalzirea atmosferei planetare. Opiniile sunt impartite in ceea ce priveste natura schimbarii climaterice spre care se indreapta Pamantul: unii sustin ca este vorba de o incalzire globala, in vreme ce alti…

Citește mai departe

Minuni care trebuie vazute inainte sa dispara

Incalzirea globala si oamenii ameninta cu disparitia multe locuri si animale de pe planeta noastra. Aceste taramuri de vis sunt destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat. Bariera de corali din Belize Locul adaposteste multe specii marine, printre care rechinul-balena. Totodata, el reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme de corali din lume, scrie MSNBC….

Citește mai departe

Pinguinii joaca fotbal in Coreea

Pinguinii din Coreea de Sud se pregatesc intens pentru Campionatul Mondial de Fotbal. 11 pinguini au demonstrat ca fotbalul se poate juca oricand, oriunde si poate fi practicat de oricine. Imbracati in echipamente alb-rosii, pinguinii au facut un adevarat show la un parc de distractii din apropiere de Seul. Chiar daca nu au inscris prea…

Citește mai departe

Constanta: Au sosit delfinii!

Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen, cei trei delfini care vor popula Delfinariul din Constanta, vor ateriza peste cateva ore pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu. UPDATE ora 16.00 Delfinii au fost debarcati in siguranta de la bordul aeronavei. „Ei se afla inca sub efectul calmantelor, iar medicii care i-au insotit ne-au asigurat ca transportul s-a desfasurat in…

Citește mai departe

Planurile de forare in Insulele Falkland provoaca declaratii aprinse din partea Argentinei

In fiecare an, o ceremonie bine repetata are loc la Comitetul Special pentru Decolonizare al Natiunilor Unite. Guvernul Argentinei protesteaza impotriva suveranitatii britanice peste insulele pe care acesta le numeste Malvine, fapt considerat o injustitie coloniala si cere reunirea insulelor cu teritoriul continental, conform principiului de integritate teritoriala. Reprezentantii Insulelor Falkland sustin ca au dreptul…

Citește mai departe

Ei sunt cei mai fotogenici pinguini din lume!

O fotografie in care doi pinguini pozeaza cu buna stiinta pentru fotograful Adam Foster a facut inconjurul lumii. Pinguinii, apartinand speciei Humboldt si care sunt recunoscuti pentru fidelitatea pentru partenerul de viata, au reactionat ca si cand ar fi stiut ce urmeaza. Cei doi au adoptat tinuta corespunzatoare pentru poza si au stat nemiscati pe…

Citește mai departe

„Mamutul de gheata” poate schimba clima

Un aisberg de 2.500 de kilometri patrati care s-a desprins din Antarctica ar putea afecta vremea si vietatile marine. Ghetarul este la fel de mare ca Luxemburgul si ameninta sa distruga echilibrul curentilor oceanici, care influenteaza fenomenele meteorologice. Aisbergul urias s-a desprins din ghetarul Mertz, care se intinde in Oceanul Sudic, dupa o ciocnire cu…

Citește mai departe

Pinguinii vor fi inlocuiti de meduze

Temperaturile ridicate ale apelor care inconjoara Antarctica pun in pericol hrana pinguinilor. Incalzirea globala ar putea duce la disparitia pinguinilor, avertizeaza cercetatorii. Locul acestor pasari ar putea fi luat de meduze. Cel mai indragit animal din Antarctica este in pericol sa dispara. Potrivit celui mai cuprinzator studiu facut pana acum cu privire la viata marina…

Citește mai departe

Fotografia care a facut inconjurul lumii

Constanteanul Roger Mantu a reusit sa imortalizeze in sudul Atlanticului un peste zburator. Dupa ce lucrarile sale au fost admirate in „FHM Germania”, „Luxury Magazine”, „Playboy”, „Photomagazine”, fotografia pestelui zburator va fi publicata si intr-un manual din Brazilia. Pentru Roger Mantu (37 de ani), fotografia a devenit o pasiune dupa terminarea Facultatii de Arte din…

Citește mai departe

Pinguinii regali au devenit fast food pentru focile blanoase

Focile blanoase din Antarctica au fost filmate servindu-se cu pinguini regali in mijlocul oceanului, comportament nemaivazut pana acum. Focile blanoase masculi ataca ocazional pinguini regali pe pamant. Insa aceasta este prima oara cand au fost observate vanand, omorand si mancand pinguini in largul marii. Preferinta pentru fast food-ul reprezentat de pinguinii regali a aparut printre…

Citește mai departe

Fotografia care a facut inconjurul lumii

Constanteanul Roger Mantu a reusit sa imortalizeze in sudul Atlanticului un peste zburator. Dupa ce lucrarile sale au fost admirate in „FHM Germania”, „Luxury Magazine”, „Playboy”, „Photomagazine”, fotografia pestelui zburator va fi publicata si intr-un manual din Brazilia. Pentru Roger Mantu (37 de ani), fotografia a devenit o pasiune dupa terminarea Facultatii de Arte din…

Citește mai departe

Pingunii dintr-un parc acvatic din Japonia au primit costume speciale de Craciun

Nu doar copiii se pregatesc pentru venirea lui Mos Craciun. Spiritul Sarbatorilor de iarna i-a insufletit si pe ingrijitorii unui parc acvatic din Japonia. Acestia au facut costume speciale pentru marea intalnire cu Mosul intregii familii de pinguini pitici. Cele cinci simpatice pasari au defilat mandre de noua lor vestimentatie, sub privirile incintate ale vizitatorilor….

Citește mai departe

Pinguin, caut haina pentru iarna

Un pinguin singuratic pare a fi in cautarea unei hainute groase pentru iarna in timp ce se plimba printre o multime de pui pufosi pe o insula din sudul oceanului Atlantic. Pinguinul regal imbracat la frac alb cu negru si-a facut aparitia intr-o zona populata de tineri pinguini cu hainute extrem de pufoase, pe insula…

Citește mai departe

Constanta: Delfinariul va avea 20 de pinguini

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta intentioneaza sa achizitioneze 20 de pinguini. In acest sens, un angajat al insituttiei va pleca in curand intr-o expeditie. Pe timpul verii, copiii s-au putut bucura de spectacolele celor patru pinguini: Sally, Athos, Maia, Ermejo. La campania de botezare a pasarilor, demarata de „Adevarul” si „Click!” au…

Citește mai departe

Zece colonii noi de pinguini imperiali

In oceanul Antarctic au fost descoperite zece noi colonii de pinguini imperiali, dupa ce s-au cercetat niste fotografii din satelit, care indicau prezenta excrementelor de pinguini pe gheata. Descoperirile, anuntate de British Antarctic Survey (BAS), vor ajuta la intelegerea populatiei de pinguini si a efectului pe care il are incalzirea globala asupra reproducerii. „Credem ca…

Citește mai departe

Ce fac pinguinii regali inainte de imperechere?

O echipa de cercetatori francezi a incercat sa afle ce fac pinguinii regali cand se aventureaza, timp de mai multe luni, in largul apelor oceanice inainte de a reveni in zonele lor pentru reproducere. Echipa, condusa de Charles-Andre Bost, a urmarit periplul a 12 pinguini regali (Eudyptes Chrysolophus), agatand de piciorul unuia dintre ei un…

Citește mai departe