Cei trei delfini cumparati din China au ajuns cu bine la Constanta

0
455

Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen sunt noile vedete ale delfinariului din Constanta. Cei trei delfini din China au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu de la malul marii dupa mai bine de 18 ore de zbor.delfini cumparati

Delfinariul din Constanta a adus sambata trei delfini din China. Ni-Ni, un mascul de patru ani si doua femele, Pei-Pei, de cinci ani, si Chen-Chen, de sapte ani, au zburat timp de 18 ore pentru a ajunge la Delfinariul de la malul Marii Negre.

Transportul mamiferelor a fost pregatit in detaliu in ultimele luni si, cu exceptia incidentului din Bucuresti, totul a decurs normal.

Cei trei delfini au fost asezati fiecare pe niste targi speciale, de panza, care erau introduse in cufere de lemn. Pentru ca delfinii trebuie sa aiba pielea uda, in tot timpul calatoriei fiecare mamifer a avut parte de cate un ingrijitor, care il uda. In plus, corpurile lor au fost acoperite in permanenta cu bureti uzi. Pe parcursul transportului, mamiferelor le-au fost administrate sedative usoare, pentru a nu fi stresate. Delfinii au fost insotiti si de medici din China, care au monitorizat in permanenta starea lor de sanatate.

De la Aeroportul „Mihail Kogalniceanu”, mamiferele au fost imbarcate, cu ajutorul unor macarale, la bordul a trei TIR-uri, iar convoiul a fost flancat de politie, pentru a nu fi nevoit sa astepte in eventuale ambuteiaje.

„Delfinii s-au comportat foarte, foarte bine. Un comportament normal. Si speram ca si de acum inainte sa fie excelent. Urmeaza analizele de sange in umatoarele 2-3 zile si ii vom tine sub observatie urmatoarele doua luni”, a spus veterinarul Delfinariului, Nicoleta Ursu.

Delfinii au fost adusi la Constanta cu ajutorului autoritatilor din China.

„Am fost personal la acvariul din Beijing si m-am familiarizat cu ei si ma bucur foarte mult ca au putut sosi in Romania”, a spus consului Republicii China la Constanta, Wang Tie Shan.

O echipa speciala coordonata de decanul Facultatii veterinare din Osaka a avut grija ca cei trei delfini sa ajunga cu bine
la Constanta. Reprezentantii delfinariului spera ca pana pe 15 iunie sa primeasca acceptul medicilor pentru ca delfinii sa inceapa reprezentatiile.

Potrivit reprezentantiilor institutiei, perioada de acomodare va fi de circa trei saptamani. In aceasta perioada, ei vor fi supravegheati de dresori chinezi, care vor ramane in Constanta aproximativ trei luni, pentru a-i antrena. Alaturi de ei vor lucra si dresori romani, care, la randul lor, au efectuat stagii de pregatire in China. De asemenea, si medicii chinezi vor mai ramane o perioada de timp pentru a monitoriza starea delfinilor. In tot acest timp, mamiferele vor avea acelasi regim alimentar, bazat in special pe calamar si hering. Reprezentantii complexului muzeal au declarat ca mancarea va fi importata din Norvegia.

Dupa ce au fost depusi in bazin, delfinii au luat prima masa si au fost destul de vioi, semn ca au suportat destul de bine drumul de aproape 15 ore.

Pentru achizitionarea si transportul celor trei delfini, Consiliul Judetean Constanta a platit jumatate de milion de euro. In 2009 delfinul Mark de 23 de ani a murit, iar de atunci delfinariul a avut numai reprezentatii cu pinguini si lei de mare.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.