Pasarile folosesc penele pentru a „atinge”

0
449

Cercetatorii au descoperit ca pasarile cu multe pene mari pe cap… se izbesc mai rar de diverse lucruri.pasarea paradisului

Pasarile ar putea sa isi foloseasca penele pentru atingere, pentru a simti lumea, la fel cum pisicile simt cu mustatile.

Cercetarea a fost efectuata pe o specie de pasari, Cerorhinca monocerata, care au un penaj mare pe cap. Oamenii de stiinta au descoperit ca pasarile cu creste mai mari, dau cu capul in diverse lucruri mult mai putin.

O alta analiza sugereaza ca numeroase pasari, de la papagali, pinguini si fazani, isi folosesc penele cu acelasi scop.

Detaliile studiului sunt publicate in revista Animal Behaviour.

Multe specii de pasari sunt mandre de penajul lor elegant, fie creste, pene lungi, barbi sau mustati. Multe dintre aceste sunt niste trasaturi sexuale, folosite de masculi pentru a-si face reclama.

Dar dr. Sampath Seneviratne de la Universitatea din British Columbia din Vancouver, Canada, si profesorul Ian Jones de la Memorial University din St John’s, Canada, sunt de parere ca penele au si o functie tactila.

„Pasarile care traiesc in habitate aglomerate si sunt active noaptea, au mai multe pene lungi decat celelalte pasari”, spun cercetatorii.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.