Germania: Doi pinguini homosexuali cresc un pui adoptat

0
970

Doi pinguini homosexuali au clocit un ou si cresc in prezent un pui, in gradina zoologica din Bremerhaven, in nordul Germaniei, relateaza BBC News. Ingijitorii gradinii zoologice le-au dat celor doi masculi – Z si Vielpunkt – un ou pe care parintii biologici au refuzat sa-l cloceasca.
pinguin
Gradina zoologica a ajuns pe prima pagina a ziarelor in 2005, cand a incercat sa „reabiliteze” orientarea sexuala a celor sase pinguini Humboldt pe care ii detinea.

In zona destinata pinguinilor au fost introduse patru femele, in incercarea de a determina aceasta specie pe cale de disparitie sa se reproduca – dar responsabilii gradinii s-au vazut nevoiti sa abandoneze proiectul dupa protestele vehemente ale activistilor pro-homosexuali, care au acuzat conducerea gradinii zoologice de „interferenta in comportamentul animalelor”.

Cei sase pinguini homosexuali au fost lasati singuri iar ingrijitorii au observat ca masculii incercau sa cloceasca pietrele gasite gasite in jurul lor.

„Z si Vielpunkt, amandoi masculi, au acceptat cu bucurie ‘oul de Pasti’ si s-au apucat imediat sa-l cloceasca”, precizeaza institutia, intr-un comunicat de presa.

„Din momentul in care puiul a aparut, au inceput sa se comporte ca orice cuplu heterosexual. Cei doi fericiti parinti isi petrec intreaga zi protejand puiul si hranindu-l”. Puiul are, acum, patru saptamani.

Pinguinii Humboldt traiesc, in mod normal, pe coastele Peru si Chile, dar numarul lor s-a redus dramatic din cauza pescuitului excesiv.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.