Peste 40 de tone de deseuri au fost adunate de elei si voluntari din Defileul Jiului

40 de tone de deseuri a fost adunate, joi, din Defileul Jiului, in urma unei actiuni de ecologizare la care au participat peste 300 de voluntari si elevi din Gorj, transmite corespondentul NewsIn.
colectare deseuri
Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei de Protectia Mediului (APM) Gorj, a precizat ca deseurile au fost stranse pe categorii: PET-uri, cartoane, doze din aluminiu si resturi menajere. “S-a facut selectarea deseurilor pe categorii in momentul in care au fost adunate. Este pentru prima daca cand se organizeaza o actiune de acest fel. Deseurile au fost transportate la depozitul ecologic de la marginea municipiului Targu Jiu. Gunoaiele au fost gasite pe marginea cursului de apa, dar si in parcari”, a spus el.
La actiunea de ecologizare au participat aproximativ 200 de elevi de la Liceul nr. 3 din Targu Jiu si de la Liceul -Mihai Viteazu- din Bumbesti Jiu, 40 de jandarmi, lucratori de la Apele Romane si de la APM Gorj.

Potrivit purtatorului de cuvant al APM Gorj, Cristina Merfu, un numar de aproximativ 560 de elevi din judet si voluntari din institutii publice gorjene au participat la actiunile de ecologizare si plantare de copaci, actiuni care au avut loc in cadrul manifestarilor din “Saptamana Mediului Tau”.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente