Daca nu-i omoara schimbarile de clima, ii nimicim noi. Organizatiile pentru protectia mediului avertizeaza ca pinguinii africani sunt la un pas de disparitie din cauza pescuitului intens din zona si a poluarii.
In 2008, existau per ansamblu 28.000 de perechi implicate in reproducere pe toata coasta sud-africana. Ceea ce inseamna un declin de 70% al populatiei de pinguini in ultimii 50 de ani.Lauren Waller, expert fauna
Pinguinii sunt una dintre cele mai surprinzatoare aparitii de pe continentul african, chiar daca nu se mai numara cu milioanele, ca altadata.
Din cauza pescuitului intens, pinguinii nu mai gasesc hrana in apropierea tarmului si inoata dupa ea, pana la 25 de kilometri in larg. Sunt expusi astfel oboselii, furtunilor si animalelor de prada.
Pasarile afectate de contaminarea cu petrol sunt de cele mai multe ori deshidratate, pentru ca petrolul face ca penajul lor sa nu mai fie impermeabil, asa ca pinguinii nu mai inoata in ocean si ajung sa moara de foame si de sete.
Dincolo de Atlantic, in America de Sud, ecologistii sunt ingrijorati de pasarile flamingo. Ele depind de lagunele sarate care impanzesc muntii Anzi la 5.000 de metri altitudine.
Pasarile flamingo capata culoarea roz datorita unor crustacee cu care se hranesc, numite artemia.
Flamingo indura diferente de temperatura de la – 30 de grade la peste 40 de grade Celsius. Problema lor este apa tot mai rara din cauza exploatarilor miniere. Oamenii o folosesc la gasirea zacamintelor de litiu si o varsa inapoi in lagune, gata poluata.
Sursa: Stirile PRO TV