De la utilizarea petrolului, până la poluarea oceanelor: Cinci lucruri suprinzătoare despre impactul industriei materialelor plastice asupra mediului

De la utilizarea petrolului, pana la poluarea oceanelor: Cinci lucruri suprinzatoare despre impactul industriei materialelor plastice asupra mediului

Un raport lansat la Forumul Economic Mondial de la Davos prezinta date uimitoare despre uriasul impact pe care dezvoltarea rapida a industriei materialelor plastice il are asupra mediului, informeaza The Guardian. Industria mondiala a plasticului are nevoie de o reforma drastica. Aceasta este concluzia raportului care prezinta cinci informatii surpinzatoare. Industria de mase plastice foloseste…

Citește mai departe

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor spune NU TTIP

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor se alatura initiativei societatii civile impotriva negocierii Tratatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) dintre UE si SUA. TTIP este un acord care urmareste ”armonizarea” legislatiei pentru a incuraja liberul schimb intre SUA si Europa. Acest acord, negociat in secret, ascunde insa o suma de pericole la care vom fi…

Citește mai departe

Descoperire socanta intr-un desert din China

gandul.info. Cea mai plauzibila explicatie ar fi ca acestea au fost absorbite de un ocean subteran care ar fi mai mare decat Marile Lacuri din Statele Unite. Bazinul este o vale unde se colecteaza apa din sistemele de drenare, cum ar fi gheata care se topeste in muntii din preajma. Bazinul Tarim este imprejmuit de doua lanturi…

Citește mai departe

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific: O nava care transporta 180 de tone de substante toxice s-a scufundat

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific. Asta dupa ce autoritatile din Costa Rica au anuntat ca o nava cargo ce transporta 180 de tone de nitrat de amoniu a naufragiat in apele sale teritoriale. Intreaga cantitate de amoniu a ajuns in ocean. Potrivit presei locale, naufragiul a fost provocat de conditiile meteorologice nefavorabile. Din fericire,…

    Citește mai departe

    Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

    Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

    Citește mai departe
    "Noi lăsăm ca 8 milioane de tone de materiale plastice să fie aruncate în fiecare an în oceane"

    „Noi lasam ca 8 milioane de tone de materiale plastice sa fie aruncate in fiecare an in oceane”

    Printul Charles, militant de multa vreme in favoarea protectiei mediului, a adresat miercuri, la Washington, un apel „la stoparea valului de materiale plastice aruncate in oceane”, in cadrul primei zile a vizitei sale in Statele Unite, transmite joi AFP. „Noi lasam ca 8 milioane de tone de materiale plastice sa fie aruncate in fiecare an…

    Citește mai departe
    2014 ar putea fi anul când topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibilă

    2014 ar putea fi anul cand topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibila

    2014 ar putea fi anul cand topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibila. Nivelul oceanelor ar putea creste cu 3 metri. ghetarPotrivit „Washington Post“, topirea din Antarctica de Vest e doar primul pas dintr-o tragedie globala. In 2015, gheata din Antarctica de Est ar putea disparea in acelasi ritm. Astfel, nivelul marilor…

    Citește mai departe
    Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

      Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

      Cele mai grave dezastre ecologice s-au produs din cauza omului. Cei de la Historia si-au propus sa faca topul celor mai groaznice dezastre, care au zdrunciunat echilibrul si supravietuirea planetei. 1.Cel mai infiorator dezastru nuclear din istorie, cauzat de o centrala. Pe 26 aprilie 1986 unul dintre reactoarele centralei de la Cernobil din Ucraina a…

      Citește mai departe
      Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

      Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

      Fundatia actorului si activistului ecologist Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru infiintarea de rezervatii marine si oprirea pescuitului excesiv, potrivit unui anunt facut de organizatie, transmite Mediafax. Leonardo DiCaprio, care a fost numit luna trecuta mesager al pacii de Organizatia Natiunilor Unite, pentru a creste nivelul de constientizare a problemei privind incalzirea…

      Citește mai departe
      Atelier despre matematic? ?i probleme de mediu

      Atelier despre matematica si probleme de mediu

      Conferinta internationala Workshop on Mathematical Modelling of Environmental and Life Sciences Problems a fost initiata in anul 2002 de Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata „Gheor­ghe Mihoc – Caius Iacob” al Academiei Romane (ISMMA), Bucuresti, avand ca principala motivatie un proiect comun de cercetare al ISMMA cu Forschungscentrum Juelich, Germania. Primele doua editii ale…

      Citește mai departe
      Negocieri-maraton la Lima privind incalzirea globala pentru un acord la Paris în 2015

      Incalzirea climei incetineste?

      Temperatura medie a apelor de adancime nu mai creste, din 2005, ceea ce ii face pe cercetatori sa se intrebe de ce pare sa se incetineasca incalzirea climatica in ultimii ani in ciuda cresterii emisiilor de gaze de sera, informeaza site-ul 7sur7.be (8 octombrie). Potrivit uneia din principalele ipoteze, caldura acumulata in ocean ar cobori…

      Citește mai departe
      Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca s? se adapteze la înc?lzirea global?

      Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca sa se adapteze la incalzirea globala

      Algele marine pot evolua foarte rapid pentru a se adapta incalzirii globale, ceea ce arata ca unele forme de viata pot fi mult mai rezistente decat se credea in fata temperaturilor si aciditatii crescute ale aceanelor, potrivit unui studiu german publicat in Nature Climate Change, transmite Reuters. Evolutia este de obicei omisa in previziunile stiintifice…

      Citește mai departe
      Cele mai inteligente animale de pe planet?

      Cele mai inteligente animale de pe planeta

      Animalele ne pot surprinde intr-un mod placut prin solutiile pe care le gasesc uneori pentru a putea supravietui si datorita starilor afective de care dau dovada. Adesea le subestimam dar prin diferite comportamente acestea demonstreaza multa inteligenta si creativitate. Care sunt cele mai inteligente animale de pe planeta? 1. Ciorile Ciorile se numara printre cele…

      Citește mai departe

        Ocean inchis in rocile din mantaua terestra

        La adancimi mari, in subteran, in mantaua terestra, se afla foarte multa apa inchisa in roci din familia olivinelor, suficient de multa apa pentru a forma inca un ocean planetar, conform unui nou studiu, informeaza LiveScience.com. Ocean inchis in rocile din mantaua terestra Rezultatul acestui studiu ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga…

        Citește mai departe
        TEPCO deverseaz? în mare apa subteran? de la Fukushima

        TEPCO deverseaza in mare apa subterana de la Fukushima

        Compania care gestioneaza centrala nucleara accidentata Fukushima a inceput miercuri sa deverseze in mare sute de metri cubi de apa subterana, pompata in amonte de reactoare, o operatiune care provoaca furia organizatiilor ecologiste. “Am inceput deversarea (…) la (ora locala) 10.25 (4.24, ora Romaniei)”, a anuntat Tokyo Electric Power (TEPCO) intr-un e-mail.”O patrula a efectuat…

        Citește mai departe

        Ilie Hoza: Pasarile ne pot da clasa in multe privinte: toleranta, curatenie, simplitate, modestie!

        “Intelegand pasarile, ne vom intelege mai bine semenii, iar atunci cand se va intampla aceasta, deasupra pamantului va straluci lumina alba si pasnica a Porumbelului”, spune invatatorul Ilie Hoza din Anies, un ornitolog care si-a luat in serios rolul. Deviza sa, de care merita sa tinem cont de Ziua Pasarilor, este “cunoaste si protejeaza natura,…

        Citește mai departe

        Deutsche Welle: Rusia si Canada isi disputa zona Arcticii, foarte bogata in resurse naturale

        Canada are pretentii teritoriale asupra fundului oceanic al Polului Nord. Rusii, in schimb, au infipt aici un steag national acum cativa ani. Incepe o adevarata disputa pentru pentru resursele naturale ale Arcticii? Canada se descrie ca fiind o natiune mandra a nordului, scrie Deutsche Welle. „Nordul este parte a spiritului canadian”, se arata intr-un document…

        Citește mai departe

        Marele mister al biologiei. Tardigradele, animale care pot supravietui in orice conditii, chiar si in spatiu

        Tardigradele sunt cele mai rezistente creaturi de pe Pamant. Aceste fiinte microscopice, care arata foarte ciudat, face parte din categoria animalelor extremofile, care pot supravietui aproape in orice conditii. Micutul urs-de-apa, cum mai este numit acest animal foarte rezistent, poate fi fiert, inghetat, iradiat sau chiar aruncat in spatiul cosmic, dar nu va muri. El…

        Citește mai departe
        ANRE a decis: consumatorii de electricitate vor subvenţiona mai multă energie regenerabilă în acest an

        Comisia Europeana va propune atingerea unei tinte orientative de 27% pentru energia regenerabila in 2030

        Comisia Europeana va propune, pe 22 ianuarie, ca 27% din consumul de energie la nivelul Uniunii Europene in anul 2030 sa provina din surse regenerabile, insa aceasta tinta nu va fi una obligatorie, ci doar orientativa, scrie publicatia Financial Times. Jurnalistii britanici se asteapta ca masura sa nemultumeasca profund organizatiile de mediu, dar si tari…

        Citește mai departe
        Supa de gunoaie din Oceanul Pacific

        Insula de gunoaie din Oceanul Pacific a atins o suprafata de 1.800.000 de kilometri patrati

        In imensitatea marelui ocean exista un vartej subtropical ce involbureaza aidoma acelor ceasornicului. Aceasta zona este un fel de desert in ocean, foarte saraca in pesti mari, sau mamifere. Acolo se gasesc doar deseuri. Milioane de tone de moloz – o groapa colosala ce naviga in deriva incet pe intinderile Oceanul Pacific. „Curentul vartejului a…

        Citește mai departe

        Studiu: Marea Groenlandei s-a incalzit de 10 ori mai rapid decat Oceanul Planetar

        Oamenii de stiinta au dezvaluit planurile de a examina schimbarile de temperatura in Oceanul Arctic, dupa ce un studiu de lunga durata a descoperit ca Marea Groenlandei s-a incalzit de 10 ori mai rapid decat Oceanul Planetar. Oamenii de stiinta de la Institutul Alfred Wegener Germania (AWI) au analizat indicii de temperatura ai Marii Groenlandei…

        Citește mai departe