Pe un satelit natural din sistemul nostru solar ar putea exista viata

  0
  768
  Pe un satelit natural din sistemul nostru solar ar putea exista via??
  Pe un satelit natural din sistemul nostru solar ar putea exista viaţă
  Pe un satelit natural din sistemul nostru solar ar putea exista viata
  Pe un satelit natural din sistemul nostru solar ar putea exista viata

  Savantii de la NASA cred ca Ganymede, cel mai mare satelit natural din sistemul nostru solar, ar putea adaposti forme de viata in interiorul sau.

  Ganymede este format din straturi succesive de gheata si de apa in stare lichida, asemeni unui „sandvis”, spune Steven Vance, de la NASA, autorul unui studiu despre acest corp ceresc.

  Savantul spune ca a realizat un model computerizat al lui Ganymede, observand astfel ca aici exista un ocean urias, cu o presiune foarte mare in adancuri.

  Daca apa de aici contine si saruri, atunci este suficient de densa pentru a se forma la mare adancime, unde specialistii crezusera pana acum ca nu exista decat gheata.

  Straturile de apa si gheata le sugereaza expertilor de la NASA ca aici ar putea exista forme primitive de viata, pentru ca sunt indeplinite conditiile considerate esentiale pentru acest fenomen. De exemplu, o teorie sustine ca viata pe Terra a aparut in izvoarele termale de pe fundul oceanelor.

  Ganymede are in centrul sau roca, iar primul strat care acopera acest miez dur este apa lichida, sarata, arata noul studiu.

  Specialistii cred ca acest model al straturilor dispuse ca un „sandvis” ar putea fi valabil si pentru alte corpuri ceresti care au oceane vaste.

  Ganymede este un satelit al planetei Jupiter si cel mai mare satelit natural din sistemul nostru solar. Are un diametru de 5.268 km, fiind cu 8% mai mare decat planeta Mercur.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.