Descoperire socanta intr-un desert din China

gandul.info.

Cea mai plauzibila explicatie ar fi ca acestea au fost absorbite de un ocean subteran care ar fi mai mare decat Marile Lacuri din Statele Unite.

Bazinul este o vale unde se colecteaza apa din sistemele de drenare, cum ar fi gheata care se topeste in muntii din preajma. Bazinul Tarim este imprejmuit de doua lanturi muntoase, la nord Muntii Tian Shan, iar la sud, Muntii Kunlun.

„Niciodata nu ne-am fi putut imagina ca poate exista atat de multa apa sub nisip. Definitia desertului ar trebui sa fie schimbata”, a spus coordonatorul studiului, Li Yan.

In bazin nu exista apa, in principal deoarece aceasta este colectata de localnici pentru a fi folosita la irigarea culturilor, dar si pentru ca este absorbita.

Cercetatorii au fost surprinsi sa descopere ca in regiune nivelul de dioxid de carbon este foarte scazut. Ei sunt de parere ca acest lucru are legatura cu activitatile umane.

In urma cu 2.000 de ani, oamenii care s-au stabilit acolo au inceput sa irige terenurile pentru a face agricultura. Pamantul este sarat, ca oceanul, ceea ce duce la dizolvarea mai rapida a dioxidului de carbon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *