Cele mai inteligente animale de pe planeta

0
536
Cele mai inteligente animale de pe planet?
Cele mai inteligente animale de pe planeta
Cele mai inteligente animale de pe planeta

Animalele ne pot surprinde intr-un mod placut prin solutiile pe care le gasesc uneori pentru a putea supravietui si datorita starilor afective de care dau dovada. Adesea le subestimam dar prin diferite comportamente acestea demonstreaza multa inteligenta si creativitate. Care sunt cele mai inteligente animale de pe planeta?

1. Ciorile

Ciorile se numara printre cele mai inteligente animale de pe planeta. Ce le face peste aceste pasari atat de iscusite? De exemplu, ciorile care traiesc in mediul urban, plaseaza nuci pe strada pentru a putea fi strivite de masina, ca sa le poata manca miezul. De asemenea, ciorile sunt „cetateni” responsabili si asteapta mereu la trecerea de pietoni pentru a se face verde. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca ciorile sunt mai inteligente decat primatele.

2. Elefantii

Contrar anumitor pareri, elefantii nu sunt doar niste animale gigante, cu urechile mari care pot face scamatorii la circ. Aceste creaturi sunt animale curioase si raspund la comenzile date de oameni. Sunt animale empatice cu alti membri din grup sau alte specii de animale ceea ce este o dovada de inteligenta. De asemenea, in India, elefantii au fost educati sa picteze.

3. Delfinii

Despre delfini se stie ca sunt animale extrem de sociabile si nu au nicio problema cu prezenta umana. Sunt foarte usor dresabili si ca oricare animal inteligent, femela ramane cu puiul multi ani, invatandu-l diferite trucuri. Aceste animale minunate pot fi observate in ocean inotand, jucandu-se si scotand diferite sunete. Isi pot gasi rudele la kilometri distanta prin limbajul lor specific.

4. Porcii

Da, in ciuda reputatiei lor, porcii sunt animale inteligente. Atat speciile domestice cat si cele salbatice sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a se adapta la diferite conditii de mediu. Sunt la fel de usor de dresat ca si pisicile sau cainii si anumite rase de porci au devenit indragite in Statele Unite, fiind mai nou, animale de companie. Se spune ca acestia sunt sensibili, emotivi si se plictisesc usor. Porcusorii pot visa si isi pot recunoaste propriul nume.

5. Caracatita

In afara de infatisarea sa spectaculoasa, caracatita se joaca, rezolva probleme si are memorie de scurta durata. Mai este nevoie de alte cuvinte pentru a ne da seama cat de inteligent este acest animal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.