Voteaza Parcul National Retezat in topul celor 7 minuni naturale ale lumii!

0
423

Romania s-a calificat in semifinalele competitiei „Cele sapte minuni naturale ale lumii”, Parcul National Retezat clasandu-se pe locul al 10-lea intre cele mai frumoase parcuri nationale, paduri si monumente naturale ale lumii.
parcul national retezat
Acum urmeaza o asteptare de doua saptamani, in care comitetul de experti va hotari cine merge mai departe. Vor fi alese 28 de candidate dintre cele 77 ramase in cursa, care, dupa 21 iulie, vor fi din nou supuse votului public.

Daca vrei sa iti exprimi votul, o poti face in felul urmator:
– pe site-ul Parcului Retezat;
– pe site-ul oficial al campaniei;
– telefonic, formand 0041.77.312.404, apoi codul pentru Parcul Retezat – 541.

Campania a fost lansata la nivel mondial de o fundatie canadiana care si-a propus sa aleaga sapte minuni naturale ale lumii, iar trei arii protejate din Romania au fost inscrise in concursul care a debutat in anul 2007.

Astfel, Pestera Scarisoara, Parcul National Retezat si fluviul Dunarea au intrat in cursa, alaturi de multe alte parcuri nationale, pesteri, munti, lacuri si ghetari din lume.

In prima faza a competitiei au putut fi inscrise pe liste mai multe nominalizari pentru aceeasi tara. In decembrie 2008, pe baza voturilor primite, a ramas in cursa cea mai votata zona din fiecare tara, Romania fiind reprezentata de Parcul National Retezat.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.