Constanteanul Roger Mantu a reusit sa imortalizeze in sudul Atlanticului un peste zburator. Dupa ce lucrarile sale au fost admirate in „FHM Germania”, „Luxury Magazine”, „Playboy”, „Photomagazine”, fotografia pestelui zburator va fi publicata si intr-un manual din Brazilia.
Pentru Roger Mantu (37 de ani), fotografia a devenit o pasiune dupa terminarea Facultatii de Arte din Munchen, Germania. Nu este casatorit, iar mare parte a timpului si-o dedica pasiunii sale: imortalizarea vietii salbatice.
Anul trecut, Roger a pornit intr-o aventura pe trei continente: America de Sud, Africa si Antarctica. Expeditia a inceput in Ushuaia – Tara de Foc, a continuat catre marile involburate, zapezile eterne ale Peninsulei Antarctica, urmand taramuri dintre cele mai izolate de lume. In cele 50 de zile de aventura a parcurs 13.000 de kilometri.
A pandit doua zile pestele zburator
Calatoria i-a adus recompensa visata: o fotografie rara in lume. Dupa doua zile de panda la bordul vasului aflat in mars in sudul Atlanticului, Roger a reusit sa surprinda pestele zburator (Exocoetus volitans).
„Pentru aceasta poza am fost contactat de o companie multimedia din Brazilia care realizeaza materiale didactice si educationale pentru scolari si prescolari. Mi s-a spus ca mai sunt doar trei sau patru astfel de poze reusite cu un peste zburator in intreaga lume”, ne-a declarat, mandru de realizarea sa, Roger Mantu.
A petrecut ore intregi printre gheturi, pinguini imperiali si lei de mare. „Toata aceasta magnifica odisee a oferit adevarate extravagante de expresie si culoare pentru ochiul curios si dornic de aventura si noutate al oricarui fotograf pasionat de natura”, marturiseste Mantu.
Expeditia a fost organizata de olandezul Rinie van Meurs, cu o experienta de aproape 20 de ani in acest domeniu. O astfel de calatorie in zonele inghetate ale globului este visul lui Mantu inca de la terminarea studiilor. Momentul potrivit a sosit abia in 2009, iar luxul acesta l-a costat 20.000 de euro.
De-a lungul timpului a investit mult in aparatura si a strabatut mai toate meridianele planetei in cautarea fotografiei perfecte care sa surprinda viata salbatica. Si chiar a reusit.
Lucrarile sale sunt publicate si pe pagina sa de internet www.rogermantu.com. Cateva dintre fotografiile realizate in cadrul expeditiei Antarctica au facut obiectul unei expozitii cu vanzare la Constanta, iar banii obtinuti vor fi donati Complexului Muzeal pentru Stiinte ale Naturii Constanta.
Urmeaza Polul Nord
Pentru 2010, Roger Mantu pregateste o expeditie la Polul Nord, calatorie care, alaturi de expeditia „Antarctica” din 2009, va deveni subiectul unui album fotografic intitulat probabil „De la Pol la Pol”.
„Toata aceasta magnifica odisee a oferit adevarate extravagante de expresie si culoare pentru ochiul curios si dornic de aventura.” – Roger Mantu, fotograf.
Sursa: Adevarul