Pinguinii regali au devenit fast food pentru focile blanoase

0
602

Focile blanoase din Antarctica au fost filmate servindu-se cu pinguini regali in mijlocul oceanului, comportament nemaivazut pana acum.foci blanoase

Focile blanoase masculi ataca ocazional pinguini regali pe pamant. Insa aceasta este prima oara cand au fost observate vanand, omorand si mancand pinguini in largul marii.

Preferinta pentru fast food-ul reprezentat de pinguinii regali a aparut printre focile care traiesc in insula Possession din Oceanul Indian.

Oamenii de stiinta de la French National Centre for Scientific Research au declarat ca este prea devreme pentru a estima impactul unui astfel de comportament. „Observatiile noastre trebuie cuantificate dupa o perioada mai lunga de timp si la alte colonii de pinguini”, a spus dr. Karine Delord.

Delord si colegii sau studiau conservarea pinguinilor si albatrosilor din jurul insulei Possession, una din cele cinci care alcatuiesc arhipeleagul Crozet din sudul Oceanului Indian.

In timp ce se aflau in varful unei stanci, au observat focile blanoase urmarind pinguini regali in largul marii, de 17 ori in cinci zile. Cea mai lunga vanatoare a durat sapte ore, cand un mascul foca a atacat succesiv zece pinguini regali. Totii pinguini au fost raniti, insa au reusit sa scape.

Pinguinii regali sunt vanati, de obicei, de catre orci si de catre focile leopard, mult mai mari decat cele blanoase.

30.000 de perechi de pinguini regali traiesc in cea mai mare colonie de pe insula Possession, in timp ce doar 500 de foci locuiesc in aceeasi zona. Focile blanoase isi revin dupa ce au fost aproape de extinctie in secolul al XIX-lea, din cauza vanatorii excesive de catre oameni.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.