Minuni care trebuie vazute inainte sa dispara

0
540
Bariera corali
Bariera corali

Incalzirea globala si oamenii ameninta cu disparitia multe locuri si animale de pe planeta noastra. Aceste taramuri de vis sunt destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat.

Bariera de corali din Belize

Locul adaposteste multe specii marine, printre care rechinul-balena. Totodata, el reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme de corali din lume, scrie MSNBC.

Incalzirea globala ameninta serios acesti corali de o deosebita frumusete. Alti factori nocivi sunt poluarea provocata de agricultura si dezvoltarea accelerata a zonei.

Padurea tropicala din bazinul Congo

Aceasta produce 40% din oxigenul total de pe Terra si este o sursa foarte importanta de hrana, materie prima pentru medicamente si minerale. Aceasta padure tropicala este a doua ca marime din lume, dupa Amazon. Doua treimi din plantele si animalele de acolo ar putea sa dispara pana in anul 2040, conform unui raport al ONU.

Aceasta padure cuprinde nu mai putin de sase tari. Ea este pusa in pericol de defrisarile ilegale, de razboiul de gherila si de vanarea ilegala a unor specii protejate. Cu cat padurea se micsoreaza, cu atat se absoarbe mai putin dioxid de carbon, ceea ce contribuie la schimbarile climatice globale.

Marea Moarta

Apele sale au o salinitate de 10 ori mai mare decat apa de mare obisnuita. Astfel, oricine intra in aceasta apa pluteste fara a sti sa inoate. In plus, ea are proprietati terapeutice datoritra mineralelor prezente in ea. Marea Moarta este in pericol, coborandu-se cu 33 de centimetri pe an. Ea este, de asemenea, intr-un proces de micsorare. Companiile de produse cosmetice contribuie si ele la procesul de deteriorare.

Madagascar

Mai mult de 80% din animalele si plantele care se gasesc pe insula de langa continentul african nu sunt prezente in alte locuri de pe Pamant. Totul se datoreaza izolarii in care acest loc a stat timp de milioane de ani in Oceanul Indian.

Daca nu se face nimic, padurile Madagascarului (a patra insula ca marime din lume) vor disparea in 35 de ani. Ecosistemele din padurile sale sunt distruse de exploatarile forestiere si de braconaj. Unele specii de animale de acolo nici nu au fost inca studiate de catre oamenii de stiinta.

Polul Nord si Polul Sud

Acolo se petrec lucruri cu adevarat unice pe Pamant si inca pot fi vazute peisaje uimitoare. Aisbergurile maiestuoase sunt in pericol de topire. In plus, aurora boreala poate fi admirata in toata splendoarea ei.

Vizitatorii pot vedea animale precum pinguinii, ursii polari si balenele. Se estimeaza ca 80% din populatia de pinguini imperiali vor disparea, in cazul in care incalzirea globala continua. Ursii polari sunt in pericol din cauza topirii ghetii arctice. Studiile arata ca in 20-40 de ani in Antarctica nu se va mai forma gheata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.