Marina militara americana poate transforma apa de mare in combustibil

Pe masura ce strabate marile si oceanele lumii, Marina militara americana consuma aproape doua milioane de tone de combustibil pe an. Acest lucru este foarte costisitor, dar si defavorabil mediului. Chimistii americani au gasit insa, o solutie care va revolutiona piata energiei alternative. „Am facut progrese importante in extractia simultana a dioxidului de carbon si…

Citește mai departe

Adio benzina! Apa de mare ar putea fi transformata in carburant

Dupa decenii de cercetari si experimente, experti ai US Navy (Marina americana), au anuntat ca au rezolvat una dintre cele mai mari provocari ale lumii contemporane: transformarea apei in carburant. Dezvoltarea unor alternative la carburantii conventionali, ar putea ajuta in primul rand fortele armate sa-si reduca dependenta de produsele petroliere. Cercetarile efectuate de expertii US…

Citește mai departe
Viata sustenabila pe insula Lanai

Directorul executiv al Oracle vrea sa transforme insula Lanai intr-un model de viata sustenabila

Insula Lanai va deveni o versiune pamanteana a paradisului, transformandu-se intr-un laborator ecologic bazat pe energie solara, se vor folosi doar masini electrice care le vor inlocui pe cele traditionale (mari consumatoare de cantitati enorme de combustibil), iar apa de mare va fi desalinizata si transformata in apa potabila pentru industria de export a fermelor…

Citește mai departe

Fluxul de apa contaminata de la Fukushima ajunge pana pe coasta de est a Australiei si Indoneziei

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare a Meteorologiei din Japonia sustin ca fluxul de apa contaminata ajunge pana pe coasta de est a Australiei si Indoneziei, conform site-ului Fukushima Diary. Cesiu-137, degajat in apa de mare de instalatiile avariate de la centrala nucleara Fukushima face o „incursiune” in estul Oceanului Pacific si ajunge…

Citește mai departe
Romania accepta sa fie lada de gunoi a Europei. Cum am ajuns sa punem o bomba toxica langa cereale

Romania accepta sa fie lada de gunoi a Europei. Cum am ajuns sa punem o bomba toxica langa cereale

Desi nu a fost primita de nici un port din Europa, nava Flaminia isi va descarca deseurile in portul Constanta. Vaporul a suferit daune serioase, in urma unor explozii in Atlantic, si urmeaza sa fie adus pentru decontaminare la noi, langa dana de cereale. Nava sub pavilion german, distrusa partial in urma unui incendiu anul…

Citește mai departe

Emisiile de carbon duc la o acidifiere a oceanelor fara precedent in ultimii 300 milioane de ani

Emisiile de carbon duc la o acidifiere a oceanelor fara precedent in ultimii 300 milioane de ani, crescand sansele de catrastrofa ecologica in urmatoarele decenii. Cand apa de mare devine prea acida, coralii si planctonul nu mai poate supravietui. Intrucat planctonul se afla la baza lantului trofic marin, disparitia lui va duce la o extinctie…

Citește mai departe

Minuni care trebuie vazute inainte sa dispara

Incalzirea globala si oamenii ameninta cu disparitia multe locuri si animale de pe planeta noastra. Aceste taramuri de vis sunt destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat. Bariera de corali din Belize Locul adaposteste multe specii marine, printre care rechinul-balena. Totodata, el reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme de corali din lume, scrie MSNBC….

Citește mai departe

    Bill Gates investeste 300.000 de dolari in nori

    Fondatorul Microsoft si-a propus sa opreasca incalzirea globala cu ajutorul unor masinarii care folosesc apa oceanelor pentru a crea nori artificiali, care vor reflecta razele solare. Miliardarul american Bill Gates va finanta un proiect care urmareste sa stopeze incalzirea globala cu ajutorul unor masinarii inedite, care ar urma sa aspire 10 tone de apa de…

    Citește mai departe

    Termocentrale cu apa de mare

    Zeci de miliarde de metri cubi de gaz toxic otravesc apele Marii Negre. In adancurile lipsite de oxigen, productia hidrogenului sulfurat nu inceteaza nicio clipa, o specie de bacterii anaerobe imbogatind permanent zacamantul de o mare valoare energetica. Daca ar fi extras, prin arderea lui intr-o termocentrala, s-ar putea genera cel putin 4.000 de megawati,…

    Citește mai departe