Bill Gates investeste 300.000 de dolari in nori

  0
  470

  Fondatorul Microsoft si-a propus sa opreasca incalzirea globala cu ajutorul unor masinarii care folosesc apa oceanelor pentru a crea nori artificiali, care vor reflecta razele solare.masina de facut aburi

  Miliardarul american Bill Gates va finanta un proiect care urmareste sa stopeze incalzirea globala cu ajutorul unor masinarii inedite, care ar urma sa aspire 10 tone de apa de mare in fiecare secunda si sa le pulverizeze pana la o inaltime de 1.000 de metri . Acest proves va crea nori albi, care vor reflecta razele solare, informeaza Times Online.

  De banii lui Bill Gates se va folosi organizatia de cercetare Silver Lining cu sediul la San Francisco. „Norii artificiali reprezinta cea mai benigna forma de inginerie a mediului intrucat, desi ar putea afecta caderile de precipitatii, efectele inceteaza in momentul opririi masinariilor”, a declarat Armand Neukermanns, coordonatorul studiului.

  Primele teste ale masinilor de creat nori au fost programate dupa ce Natiunile Unite au esuat in incheierea unei intelegeri de reducere a gazelor cu efect de sera. Oamenii de stiinta americani si britanici implicati in proiect nu vor sa astepte crearea unor reglementari internationale care privesc folosirea unor tehnologii pentru influentarea deliberata a schimbarilor climatice. Testele vor include 10 vapoare, construite special pentru a improsca apa oceanelor in atmosfera.

  Oamenii de stiinta considera ca rezultatele slabe ale summitului de la Copenhaga, din decembrie 2009, vor determina cresteri ale emisiilor poluante si ca lumea are nevoie urgenta de strategii alternative pentru a se proteja impotriva incalzirii globale.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.