Poluare in Marea Neagra, dupa ce o conducta de petrol a fost sparta de hoti

  0
  308

  Hotii au perforat o conducta de petrol din Portul Constanta accidental, cu una din uneltele folosite la sapat.poluare

  Peste o mie de litri de motorina s-au scurs in mare, marti seara, in zona danei 84 a Portului Constanta, dupa ce o conducta a Oil Terminal a fost gaurita de hotii de combustibil.

  Potrivit reprezentantilor Oil Terminal Constanta, poluarea a survenit in urma unui atac la conductele societatii, aflate dintre depoul 5 si Constanta Sud, cand persoane neidentificate au patruns intr-un camin de canalizare din apropierea depozitului, au sapat aproape sase metri in pamant, pana au ajuns la conducta de motorina.

  Potrivit anchetatorilor, hotii au perforat conducta accidental, cu una dintre uneltele folosite la sapat. In acel moment, din cauza presiunii foarte puternice, motorina a tasnit din conducte, indivizii au fugit, iar caminul de canalizare apartinand RAJA Constanta a fost inundat.

  Motorina scursa in canalizare a inceput sa se deverseze in apa marii in dana 84 a Portului Constanta.
  La fata locului actioneaza mai multe nave Depol care au impastiat material depoluant.

  Seful interimar al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisar sef Adrian Rapotan, spune ca s-a declansat o ancheta pentru prinderea autorilor, dar si pentru a stabili imprejurile producerii evenimentului.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.