Adio benzina! Apa de mare ar putea fi transformata in carburant

Dupa decenii de cercetari si experimente, experti ai US Navy (Marina americana), au anuntat ca au rezolvat una dintre cele mai mari provocari ale lumii contemporane: transformarea apei in carburant. Dezvoltarea unor alternative la carburantii conventionali, ar putea ajuta in primul rand fortele armate sa-si reduca dependenta de produsele petroliere. Cercetarile efectuate de expertii US…

Citește mai departe

Am vrut sa inot in mare, la Mamaia. Am renuntat: apa era murdara – presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii

Presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii „Die Donau”, Gerhard Skoff, a vrut sa inoate in mare, la Mamaia, dar a renuntat, pentru ca apa era murdara si plina de alge, ceea ce l-a facut sa-si exprime regretul ca Romania, in afara ofertei gastronomice, nu stie cum sa vanda si sa atraga turismul. Presedintele Comisiei pentru…

Citește mai departe

In 35 de ani au disparut 2.400 de hectare de plaja

Borbely: Autoritatile locale vor fi obligate sa recicleze 15 % din deseurile colectate Ministrul Laszlo Borbely a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa ca Ministerul Mediului a elaborat un proiect de act normativ privind obligatia incepand cu 1 iulie a autoritatilor administratiei publice locale ca din cantitatile de deseuri municipale si asimilabile colectate sa…

Citește mai departe

Jumatate din Venetia este inundata

Aproximativ 45 la suta din Venetia se afla sub ape luni dupa trecerea unei depresiuni combinate cu un fenomen natural de maree, ce a facut sa creasca nivelul apei in laguna cu 131 de centimetri, potrivit Centrului de supraveghere si de previziuni de maree venetian, citat de AFP. Numerosi turisti se plimbau purtand cizme si…

Citește mai departe

Mare Nostrum si Petrom lanseaza raportul GREEN WEEK 2009

Organizatia ecologista Mare Nostrum in parteneriat cu Petrom si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta aduc la cunostinta publicului larg si a institutiilor cu responsabilitati in protejarea mediului, concluziile alarmante ale raportului Coast Watch realizat cu ocazia evenimentului Green Week desfasurat in luna iunie la Constanta; * Unul dintre pericolele identificate in raport este extinderea poluarii costiere;…

Citește mai departe

Harta care arata cat de curate sunt plajele Europei

Datele despre calitatea plajelor si a apei marii pot fi consultate pe site-ul eoe.eea.europa.eu.Utilizatorii pot sa posteze comentarii despre calitatea apelor din anumite zone si pot da note plajelor din Europa. Cat de curata este apa marii pe litoralul romanesc? Dar pe cel grecesc? Calitatea apei pentru scaldat poate fi un factor-cheie in luarea deciziei…

Citește mai departe

Pestele clown a disparut datorita cresterii nivelului emisiilor de dioxid de carbon

Povestea pestelui clown care s-a pierdut in mare in filmul din 2003, Finding Nemo, poate fi un semnal de alarma-caci cresterea nivelului dioxidului de carbon din apa impiedica dezvoltarea acestei specii de pesti, declara specialistii. Testele facute larvelor pestelui clown au aratat ca acestea sunt dezorientate si sunt in imposibilitatea de a gasi un loc…

Citește mai departe

Mai mult de jumatate din amfibieni din Europa pot sa dispara pana in 2050

Schimbarile climatice, bolile si urbanizarea ameninta specii de amfibieni precum broasca raioasa. Majoritatea speciilor de amfibieni amenintati cu disparitia traiesc in regiunile mediteraneene, regiuni din ce in ce mai calde si mai uscate. In Marea Britanie, unde virusii fac deja sute de victime printre amfibieni, specialistii se tem pentru specii precum broasca raioasa comuna si…

Citește mai departe

Copii nostri nu fac parte din natura pe care dorim sa o protejam?

Amatori sau nu, pasionati sau doar nevoiti, ne petrecem parti de viata dand sfaturi, etaland opinii, criticand, elogiind; facand „campanie” noua, cuiva sau pentru ceva. In Romania se desfasoara in prezent numeroase campanii, majoritatea avand o minima tangenta cu ecologia. Sa zicem ca este o perioada de tranzitie cu sensul spre imbunatatirea calitativa a stilului de…

Citește mai departe

Evolutia aciditatii apelor oceanice – un scenariu sumbru peste 100 de ani

Un nou studiu a oamenilor de stiinta despre aciditatea apei oceanelor in viitor, arata ca reducerea valorii ph-ului din apa oceanelor va avea efecte dramatice in urmatorii 100 e ani. Cercetatori din Suedia si Australia au efectuat primele cercetari asupra mediului marin afectat de ph-ul scazut al apei oceanice. In proiectul lor, cercetatorii au testat…

Citește mai departe