Am vrut sa inot in mare, la Mamaia. Am renuntat: apa era murdara – presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii

Presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii „Die Donau”, Gerhard Skoff, a vrut sa inoate in mare, la Mamaia, dar a renuntat, pentru ca apa era murdara si plina de alge, ceea ce l-a facut sa-si exprime regretul ca Romania, in afara ofertei gastronomice, nu stie cum sa vanda si sa atraga turismul.apa murdara

Presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii „Die Donau”, Gerhard Skoff, a apreciat vineri la Constanta ca turismul din Romania are nevoie de schimbari, pentru ca oamenii sa revina aici in vacanta.

El a afirmat ca Romania este o tara minunata, dar romanii trebuie sa invete cum sa atraga si sa vanda, in contextul in care dispun de atat de zona muntoasa, cat si de litoral si de Delta Dunarii. Romania are o infrastructura buna, dar care nu este folosita corect, a adaugat presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii „Die Donau”.

„Turistii sunt cei care decid astazi – mai intai daca sa vina undeva si apoi daca sa se mai intoarca. Va dau un exemplu, ieri (joi -n.r.) am vrut sa inot in mare (la Mamaia – n.r.), dar am renuntat, apa era murdara si plina de alge”, a declarat Gerhard Skoff.

El a apreciat ca „este pacat, este chiar o tragedie, pentru ca in ziua de azi este o mare concurenta, iar vacanta este pentru oameni cea mai pretioasa perioada a anului si cheltuiesc bani, deci vor tot ce este mai bun”.

„E pacat, pentru ca aveti in Romania o oferta gastronomica excelenta, hoteluri care, e drept, trebuie modernizate, dar sunt functionale”, a conchis presedintele Comisiei pentru Turism a Dunarii „Die Donau”.

Gerhard Skoff a participat vineri la conferinta de inchidere a procesului de consultare publica cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, organizata la Constanta si Tulcea, manifestare care a reunit o serie de oficiali romani, ai Comisiei Europene si ai tarilor pentru care aceste proiecte reprezinta o miza importanta. Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeana, Ministerul de Externe si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *