150 de bucuresteni, victime ale caniculei

Aproximativ 150 de persoane care au avut probleme din cauza temperaturilor ridicate au solicitat ajutorul ambulantelor, sambata, in Capitala.caldura canicula

Potrivit medicilor de la ambulanta, nu toate persoanele care au avut nevoie de ajutorul doctorilor se aflau pe strada. Cateva zeci de persoane au fost afectate de caldura si au avut nevoie de asistenta medicala, chiar daca se aflau in casa.

Majoritatea persoanelor au primit ingrijiri medicale la fata locului, doar cateva persoane fiind transportate la spital.

Medicii recomanda populatiei ca in perioadele cu temperaturi ridicate sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume zilnic lichide, fructe si legume proaspete, se arata intr-un comunicat. Este recomandat, de asemenea, consumul a 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, fara a astepta sa apara senzatia de sete.

Specialistii atentioneaza ca in perioadele cu temperaturi caniculare nu trebuie consumat alcool, deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. De asemenea, este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cafeina sau de zahar, deoarece acestea sunt diuretice.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *