Eco-funeraliile fac furori in Anglia

1
339

Tot mai multi supusi ai majestatii sale regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii decid ca funeraliile personale ar trebui sa fie mai prietenoase cu mediul inconjurator.
sicriu
Asadar, englezii, in buna traditie a marinarilor celebri din care provin, vor ca, dupa moarte, trupurile lor sa fie incredintate marii. Potrivit „The Times”, corpurile, infasurate in cearsafuri de bumbac si depuse in sicrie din lemn care au atasate greutati din beton sunt purtate spre larg si, in prezenta celor apropiati si indurerati, sunt coborate in adancuri. Moda aceasta face deja furori printre englezi, mai ales din perspectiva substratului ecologist.

„Funeraliile in apa marii constituie o optiune suta la suta ecologica. Trupul nu este imbalsamat, panza in care este invelit si sicriul sunt suta la suta biodegradabile, iar betonul care le duce in adancuri este topit de salinitatea apelor. In 36-40 de luni, nu mai ramane nimic”, a declarat, pentru „The Times”, John Lister, director al companiei „Britannia Shipping”. Costul unor asemenea funeralii depaseste 4000 de lire sterline, dublu fata de o inmormantare obisnuita. Asta nu-i impiedica pe doritorii de funeralii eco sa se inghesuie cu sutele la „programare” si mai ales la plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.