California plateste scump schimbarile climatice

0
413

Plaje erodate, zapada pe cale de disparitie, paduri decimate de incendii – schimbarile climatice aduc statului american California o nota de plata astronomica, relateaza `Los Angeles Times`.
california
Cel mai recent raport care vizeaza costurile incalzirii globale in acest cel mai mare stat federal arata ca bunuri in valoare de peste 2,5 trilioane de dolari sunt puse in pericol de vremea cu aspecte extreme, iar ridicarea nivelului marii si incendiile adauga cifrei totale aproape 4 miliarde de dolari. „Costul final depinde de cat de mult vom reusi in lupta pentru scaderea efectului de sera din perspectiva tratatului care se va semna anull viitor. Acest raport este un bun rezumat al studiilor derulate pana acum si indica impactul real asupra statului, pentru prima oara”, a declarat Anthony Brunello, purtator de cuvant al Agentiei californiene a Resurselor, citat de „Los Angeles Times”.

Cercetatorii care au realizat raportul au mai subliniat ca masurile pe care urmeaza sa le initieze statul California, de reducere cu 15% a emisiilor de gaze cu efect de sera, sunt doar o picatura intr-un ocean daca intreaga planeta nu-si va uni eforturile pentru a combate incalzirea globala, mai noteaza publicatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.