Atelierul “OPEN HEART: social tools for effective collaboration“

PENTRU CINE este acest workshop? Acest workshop este destinat tuturor celor care promovează soluții și modele bazate pe bunastare ecologică și socială: Antreprenorilor, activiștilor, profesorilor, inițiatorilor de proiecte, coach, mentori, leaderilor din întreprinderi eco-sociale, start-up-uri, incubatoare, project manageri, grupuri de inițiativă civică, NGO-uri, alte organizații ce își doresc modele noi de organizare bazate pe transparență,…

Citește mai departe

Apel pentru economie circulara din partea a peste 30 de ONG-uri din Romania

Peste 30 de de organizatii non-guvernamentale si grupuri de actiune, din Romania si diaspora, au solicitat azi europarlamentarilor romani sa sustina raportul “Eficienta Resurselor: Tranzitia catre Economia Circulara (Resource Efficiency: Moving Towards a Circular Economy)[1] elaborat de Sirpa Pietikainen, Grupul Partidului Popular European (Christian Democrats), care va fi votat maine, 8 iulie, in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii…

Citește mai departe
Cinci licee din Banatul Montan se pregătesc să devină ambasadori ai naturii sălbatice

Cinci licee din Banatul Montan se pregatesc sa devina ambasadori ai naturii salbatice

Organizatia internationala de mediu WWF (World Wide Fund for Nature) creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie, informeaza un comunicat al organizatiei. Proiectul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din orasele Resita, Anina, Orsova,…

Citește mai departe
Direcţia Silvică Gorj a demarat campania de împăduriri

„Luna plantarii arborilor”, demarata cu succes de reprezentantii Directiei Silvice Valcea

Pentru silvicultori aceasta perioada de timp inseamna munca si raspundere sporita pentru gospodarirea durabila a padurilor judetului, fie ale statului, fie ale proprietarilor particulari. • Pe langa actiunile de impadurire, reprezentantii Directiei Silvice Valcea vor derula, impreuna cu voluntari, si activitati de igienizare pe Dealul Capela din Ramnicu Valcea. • „Luna plantarii arborilor”, notiune ce…

Citește mai departe

Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafata afectata este de aproximativ un kilometru si jumatate

Dunarea a fost poluata, luni dimineata, in zona Portului Drobeta Turnu Severin, unde sunt irizatii de petrol pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate, angajatii Garzii de Mediu Mehedinti spunand ca au inceput o ancheta pentru a depista sursa poluarii, care este inca necunoscuta, informeaza Mediafax. Poluarea a fost depistata de angajatii Sistemului…

Citește mai departe
ANAT lanseaza "Litoralul Verde"

ANAT lanseaza „Litoralul Verde”

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) lanseaza ideea de brand „Litoralul Verde”, o marca prin care agentiile ANAT doresc sa sustina statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche. „‘Litoralul Verde’ s-a nascut din dorinta agentiilor de turism de a sustine aceste statiuni de pe…

Citește mai departe
Inspectorii silvici suceveni au întocmit 6 sesiz?ri penale pentru doborâri ilegale de arbori

O amenda de 3000 de lei nu va aduce inapoi arborii taiati “legal” de pe cursul raului Nera

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizatie nonguvernamentala, apolitica si nonprofit (detalii pe www.gecnera.ro, www.facebook.com/GECNERA), a monitorizat in perioada noiembrie – decembrie 2013 calitatea mediului natural de pe cursul raului Nera , intre localitatile Zlatita si Bazias (confluenta cu Dunarea) in cadrul implementarii proiectului Watchdog si advocacy destinate stoparii activitatilor antropice ilegale care agreseaza mediul din…

Citește mai departe
Rechinii din recifurile de corali tolereaz? mai u?or acidificarea oceanelor

Conferinta intitulata „Gigantii Oceanelor” la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua, si in aceast an, seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”. Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea…

Citește mai departe

Crabii-paianjen din padurile subacvatice, la Muzeul „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”. Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului.  Duminica,…

Citește mai departe
Explorarea gazelor de ?ist de c?tre Chevron, blocat? de protestele s?tenilor din Vaslui. Jandarmii au intervenit

Explorarea gazelor de sist de catre Chevron, blocata de protestele satenilor din Vaslui. Jandarmii au intervenit

Aproximativ 500 de persoane din Silistea, judetul Vaslui, protesteaza, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, in perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei doi localnici au lesinat, avand nevoie de ingrijiri medicale. Cativa localnici au fortat cordonul format de jandarmi mobilizati la fata locului…

Citește mai departe

Doar doua zile pana la incheierea celei de-a treia editii a campaniei „Olimpiada Deseurilor”

Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, campania Olimpiada Deseurilor se desfasoara in perioada 14 mai – 14 iunie, oferindu-le claselor inscrise in campanie ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate. Pana la sfarsitul…

Citește mai departe

17 halde de deseuri radioactive ameninta Caras-Severinul dinspre Ciudanovita si Lisava

Noile monitorizari pe protectia mediului realizate de Grupul Ecologic de Colaborare Nera in perioada septembrie – octombrie 2012, axate in fapt pe starea factorilor de mediu si a biodiversitatii, precum si modul in care se practica turismul releva probleme insemnate in zona Parcurilor Nationale Semenic – Cheile Carasului si Cheile Nerei – Beusnita si a…

Citește mai departe

Geoingineria si schimbarile climatice

De la umbrelele solare la inmultirea algelor pana la densitati uriase, exista o multime de idei pentru racirea planetei. Dar exista oare si pericole ascunse? Geoingineria – interventia pe scara larga asupra sistemului climatic planetar – poate oferi unele raspunsuri. OOPS. Noi nu am vrut-o, dar se pare ca am imbolnavit planeta. Ce putem face…

Citește mai departe

Campanie: In miezul verii Gremlin te „racoreste” de deseuri

Peste 11 tone de deseuri provenind din echipamente electrice si electronice au fost colectate in cadrul campaniei „In miezul verii Gremlin te „racoreste” de deseuri”  Gremlin, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta, Primaria Municipiului Braila si Primaria Sectorului 4 Bucuresti, a organizat sambata si duminica (7-8 iulie) o campanie de colectare a deseurilor provenind din…

Citește mai departe

Marea hoinareala

Grupul Ecologic de Colaborare Nera in colaborare cu institutii din Serbia, Directia Silvica din Pančevo si Asociatia Aurora din Bela Crkva au realizat o monitorizare a starii factorilor de mediu si a biodiversitatii in zona umeda (Ramsar) Labudovo Okno de pe teritoriul Serbiei, pe o portiune care include Delta Nerei si malul stang al Dunarii…

Citește mai departe

Olimpiada Deseurilor 2012

Incepand de astazi, elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta, vor putea participa la cea de-a doua editie a campaniei Olimpiada Deseurilor, o actiune de constientizare in domeniul colectarii selective.  Organizata de Gremlin Computer, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatul Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si…

Citește mai departe

Mituri climatice desfiintate de cercetatori

Reimpadurirea regiunilor tropicale nu va duce la reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera, sustin specialistii. Intr-o cercetare realizata cu ajutorul modelarii computerizate, cei doi autori, oamenii de stiinta, Vivek Aurora si Alvaro Montenegro au reali­­zat cinci scenarii de reimpadurire pentru urmatorii 50 de ani. Analizand cele cinci modele si examinand efectele reimpaduririi asupra solului,…

Citește mai departe

Minuni care trebuie vazute inainte sa dispara

Incalzirea globala si oamenii ameninta cu disparitia multe locuri si animale de pe planeta noastra. Aceste taramuri de vis sunt destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat. Bariera de corali din Belize Locul adaposteste multe specii marine, printre care rechinul-balena. Totodata, el reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme de corali din lume, scrie MSNBC….

Citește mai departe

Premii pentru ingrijirea mediului

Dascali mureseni au creat un concurs national prin care elevii din clasele I-IV sunt invatati sa ingrijeasca mediul. Competitia e promovata prin reviste dedicate elevilor, create la Targu Mures. La final va fi organizat un concurs cu public si scoala castigatoare va avea o curte restilizata. Gimnaziul de Stat „Tudor Vladimirescu” Targu-Mures si editura mureseana…

Citește mai departe
La Centrul Medico-Social din MelineÅŸti au fost montate panouri solare

Craiova: Energie solara pentru spitalele de la tara. Afla cat economisesc centrele medicale din judet cu panouri solare de ultima generatie

Consiliul Judetean Dolj a inaugurat ieri panourile solare care produc energie termica pentru Centrul Medical din Melinesti. Toate cele sapte centre dinjudetul Dolj au asigurate caldura si apa calda la costuri reduse printr-un proiect de mediu de 4,1 milioane de lei. Mai-marii Consiliului Judetean (CJ) Dolj au inaugurat ieri noul sistem de alimentare cu apa…

Citește mai departe

Romania, amenintata de fenomene meteo extreme

Zile toride si secetoase urmate de furtuni, tornade si inundatii cu pagube insemnate. Sunt doar cateva dintre previziunile pentru urmatoarele luni facute de directorul de prognoza al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Explicatia e simpla: sub efectul incalzirii globale, stratul de gheata polar a atins cele mai mici cote din istorie. La vremuri tulburi, nici…

Citește mai departe

„Rabla pentru tractoare” ii lasa rece pe fermieri

Agricultorii prefera sa isi innoiasca utilajele prin programe cu finantare europeana. Firmele de casare nu au clienti la programul „Rabla pentru tractoare” si spun ca agricultorii prefera sa foloseasca tractoarele vechi. „Programul national de innoire a parcului de tractoare” nu are adresabilitate in judet. Reprezentantii celor trei firme admise de catre Administratia Fondului pentru Mediu…

Citește mai departe

Azi invatam sa facem baloane

Aurora este o balena Beluga (in traducere „Cea alba”) ce traieste la acvariul din Shimane, Japonia. Chiar daca vizitatorii sunt obisnuiti cu spectacolele ei impresionante, abia de curand balenuta s-a lasat si fotografiata in actiune. Desi masoara aproape sapte metri lungime si cantareste o tona si jumatate, Aurora se misca atat de delicat, de parca…

Citește mai departe

Primele stelute pentru operatorii de plaja, in cadrul competitiei „Plaja mea e mai curata!”

Organizatia ecologista „Mare Nostrum”, impreuna cu Vodafone Romania – Sponsor Principal, Petrom – Sponsor si Apele Romane – Directia Apelor „Dobrogea Litoral” – Partener anunta ca, la 6 saptamani de la demararea proiectului „LITORAL CURAT”, au fost acordate primele stelute pentru operatorii de plaja, in cadrul competitiei „Plaja mea e mai curata!”. Your browser may…

Citește mai departe