Angajatii Kronospan Sebes vor protesta la Prefectura Alba, Guvern si Presedintie

Terorizati de controalele repetate si tendentioase la care este supusa firma Kronospan Sebes din luna iunie a acestui an, angajatii societatii sunt hotarati sa protesteze impotriva acestei situatii tensionate cu care se confrunta de aproape 5 luni. Cele 10 controale derulate in acest timp la Kronospan Sebes au un singur scop, sustin angajatii firmei, denigrarea societatii, fiind demarata o ampla campanie in cadrul careia Kronospan Sebes este prezentata ca o societate care prin activitatea sa pune in pericol viata cetatenilor din municipiul Sebes.

Prima actiune de control la Kronospan Sebes a avut loc in perioada 29 mai – 1 iunie 2007 si a fost demarata de Garda Nationala de Mediu – comisarul Valentin Neagoe, Garda Nationala de Mediu CJ Gorj – comisar Sanda Gheorghe, Garda Nationala de Mediu CJ Prahova – comisar Florin Diaconu, Garda Nationala de Mediu CJ Cluj – comisar Sidonia Vancia. Apoi, la data de 10 iulie 2007, un alt control a apartinut comisarului Ronita Stan, de la Grada de Mediu Alba, domnia sa continuandu-si actiunea in ziua de 19 iulie 2007. In aceeasi zi a mai fost consemnata o alta verificare asupra activitatii fabricii, de aceasta data din partea APM Alba – ing. Alexandra Ristin, ing. Aurora Neamtu. Sirul verificarilor la Kronospan Sebes a continuat in perioada 6 – 7 august 2007, prin controalele Garzii Nationale de Mediu, ele fiind coordonate de comisarii Valentin Neagoe si Sanda Gheorghe. Cea de-a sasea actiune de control la firma Kronospan a avut loc in perioada 11 – 12 septembrie 2007 si a fost derulata de Garda de Mediu Alba, prin comisarul sef Emilia Timis si comisarii Ronita Stan, Marcel Danet si Mircea Trifu. Dupa doar cateva zile, in 13 – 14 septembrie, verificarile au continuat, ele fiind coordonate de comisarul general Octavian Popa (Garda Nationala de Mediu), comisarul sef Ion Vasilescu (Comisariatul Regional Sibiu) si Emilia Timis (Garda de Mediu Alba). In zilele de 18 si 19 septembrie 2007, un alt comisar a vegheat asupra activitatii desfasurate de Kronospan Sebes, este vorba despre Ronita Stan (Garda de Mediu Alba).

In 9 octombrie 2007, comisarul Ronita Stan a revenit la Kronospan Sebes, impreuna cu ecologul Viorica Cerga si ing. Alexandra Ristin. Sirul controalelor nu s-a oprit aici si in perioada 15 – 19 octombrie are loc o alta actiune coordonata de comisarul Valentin Neagoe (GNM Bucuresti). Potrivit reprezentantilor salariatilor firmei Kronospan Sebes, toate masuratorile efectuate de Comisia speciala de monitorizare, delegata de ANPM Bucuresti, s-au efectuat cu aparatura care nu beneficia de autorizarea necesara (RENAR). Asa se face ca valorile masuratorilor s-au situat peste cele prezentate de Centrul de Medicina si Sanatate Cluj si Wessling Tg. Mures, firme ce au efectuat masuratori in paralel cu laboratoarele Ministerului Mediului si ale caror rezultate s-au incadrat in limitele admise.

Satui sa lucreze de cateva luni cu sabia deasupra capului, mereu sub amenintarea inchiderii fabricii, angajatii firmei sunt hotarati sa-si exprime nemultumirea prin actiuni de protest ce vor fi organizate la Prefectura Alba, Guvernul Romaniei si presedintie. Deocamdata, au fost postate in incinta fabricii afise prin care angajatii isi exprima nemultumirea fata de situatia existenta. Este trist ca, asa cum sustin angajatii, localnicii reprezinta si de aceasta data pentru oamenii politici ai diferitelor partide aflate la putere o sansa in obtinerea capitalului electoral atat necesar la viitoarele alegeri. Asa se face ca firma Kronospan este transformata pe zi ce trece intr-o amenitare tot mai mare pentru cetatenii municipiului Sebes, motiv pentru care cei peste 500 de angajati ai societatii cer institutiilor statului sa-si pastreze verticalitatea si sa nu se mai amestece in luptele politice obisnuite perioadelor premergatoare alegerilor.

Sursa: Unirea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente