Premii pentru ingrijirea mediului

Premii pentru ingrijirea mediului

Dascali mureseni au creat un concurs national prin care elevii din clasele I-IV sunt invatati sa ingrijeasca mediul. Competitia e promovata prin reviste dedicate elevilor, create la Targu Mures. La final va fi organizat un concurs cu public si scoala castigatoare va avea o curte restilizata.
Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu” Targu-Mures si editura mureseana Kreativ, prin revistele “Steffy” si “Doc” (publicatii dedicate elevilor din ciclul gimnazial, n.r.) au lansat ieri oficial concursul national de educatie ecologica “EcoClass”. Parteneri in proiect sunt si Ministerul Mediului si Asociatia Ecologica “Parinti pentru un viitor verde”. Revistele sunt distribuite la nivel national in scoli prin intermediul dascalilor, iar competitia este promovata in paginile primului numar din acest an si a fost propusa pentru a fi inclusa in calendarul activitatilor educative nationale derulate prin ministerul de resort.

Cum participati

Elevii din clasele I-IV vor regasi in reviste timp de cinci luni materiale teoretice, vor realiza activitati practice impreuna cu toata clasa, sub indrumarea invatatoarelor, cu scopul observarii unor fenomene din natura, aspecte din viata plantelor si animalelor etc. Pe baza materialelor teoretice si a activitatilor practice elevii vor raspunde la intrebarile din revista. Ei vor fi evaluati prin corectitudinea raspunsurilor din taloanele de concurs si descrierea experientelor personale in realizarea sarcinilor practice. La final ei vor primi diplome de participare si de merit, iar marele premiu va reveni prin tragere la sorti unei scoli ce va primi “Trusa Micului Gradinar”. In final, in luna iunie va fi organizat la Targu-Mures si un un spectacol cu public, un concurs cu moderator, de tipul “Cine stie castiga”. Scoala castigatoare va fi recompensata cu infrumusetarea imprejurimilor institutiei.

Parintii, alaturi

“Asociatia a luat nastere acum un an, ne dorim sa venim in plus cu activitati practice, suntem pusi pe fapte, cu copii, elevi studenti sau chiar prescolari plantam copaci. Anul trecut ne-am inceput activitatea, colaboram si cu Asociatia Apicultorilor pentru ei am plantat 2.000 de puieti impreuna cu elevii. Am mai avut o campanie cu silvicultura si am plantat si la 22 de gradinite din Targu-Mures, cu sprijinul Ministerului Mediului am plantat cateva sute de plante ornamentale. Suntem sase membri fondatori, unul din ei este inginer silvicultor si horticultor”, a explicat Gros Vilmos, reprezentantul asociatiei parintilor, care a salutat educarea celor mici in protectia mediului.

Invatatoare cu grija pentru mediu
Colectivul de dascali implicati in proiect este format din: Marioara Minculescu, Aurora Seulean si Elena Oltean. Alte informatii despre concurs gasiti pe site-ul dedicat www.ecoclass.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente