Olimpiada Deseurilor 2012

Olimpiada Deseurilor 2012

Incepand de astazi, elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta, vor putea participa la cea de-a doua editie a campaniei Olimpiada Deseurilor, o actiune de constientizare in domeniul colectarii selective.

 Organizata de Gremlin Computer, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatul Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si Primaria Municipiului Constanta, campania se va desfasura in intervalul 15 mai – 15 iunie.

Adresata elevilor din ciclul primar si gimnazial din judetul Constanta, campania Olimpiada Deseurilor are rolul de a constientiza elevii cu privire la necesitatea protejarii mediului prin reducerea cantitatii de deseuri care ajunge la groapa de gunoi, prin economisirea resurselor naturale si prin cresterea cantitatii materialelor reciclate. „Suntem onorati sa avem alaturi de noi toate institutiile judetene implicate atat in protectia mediului cat si in educatia copiilor. Am ales sa ne adresam tinerei generatii pentru ca o consideram capabila sa promoveze o atitudine responsabila in vederea atenuarii efectelor nocive pe care actiunile fiecaruia dintre noi le au asupra mediului”, a declarat Aurora Olescu, administratorul Gremlin Computer.

Pentru a intra in competitie fiecare clasa trebuie sa colecteze minim o cantitate totala de 50 de kilograme de deseuri pentru cele 4 categorii de deseuri ce fac obiectul campaniei: hartie, PET, baterii si deseuri din echipamente electrice si electronice (DEEE). Clasele ce vor colecta cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri in parte, vor fi desemnate castigatoarele trofeelor „Hartiuta Draguta”, „Peta Circumspecta”, „Calculatorasul cel voinic”, „Bati cel viteaz”.

Pe data de 20 iunie, in cadrul unui spectacol, va fi decernat si marele premiu al campaniei, „Trofeul Olimpiada Deseurilor 2012”.

Potrivit organizatorilor, claselor castigatoare li se pregatesc premii precum vizite la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea, sau tabara in statiunea Straja, judetul Hunedoara. Pe parcursul campaniei vor fi acordate premii instant, diplome si premii de participare, iar profesorii vor fi de asemenea recompensati.        

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *