ANAT lanseaza „Litoralul Verde”

ANAT lanseaza "Litoralul Verde"
ANAT lanseaza "Litoralul Verde"
ANAT lanseaza „Litoralul Verde”

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) lanseaza ideea de brand „Litoralul Verde”, o marca prin care agentiile ANAT doresc sa sustina statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche.

„‘Litoralul Verde’ s-a nascut din dorinta agentiilor de turism de a sustine aceste statiuni de pe Litoralul romanesc al Marii Negre sub un singur nume, un nume care induce turistilor ceea ne dorim noi pentru aceasta zona, si anume: sa ramana cat mai verde, sa aiba cat mai multe parcuri, zone de promenada, locuri de joaca pentru copii, plaje linistite, muzica ambientala, siguranta si confort pentru turisti, urbanism de calitate, constructii simple si elegante, specific architectural, agrement de calitate, intr-un cuvant, un ambient de statiuni turistice sustenabile. Ne-am dori ca ‘Litoralul Verde’ sa devina un brand, ne-am dori ca acest nume sa ne inspire pe toti, operatori privati din turism, autoritati centrale si locale, spre a construi impreuna o destinatie si un nou brand al Litoralului, care sa poata concura cu cel al statiunii Mamaia”, spune Lucia Nora Morariu, presedinte al ANAT.
Zona aceasta a Litoralului atrage anual circa 70% din turistii care viziteaza statiunile de la malul marii prin agentii de turism. Ca pozitionare, statiunile atrag familiile cu copii, cu accent pe facilitati precum locurile de joaca, spatiile verzi, parcurile de distractii securizate, persoane care urmaresc refacerea, relaxarea, curele balneare, tratamentele balneare efectuate cu produse naturale, tineri care aleg variante de vacanta mai rurale sau sunt atrasi de concerte si evenimente specifice sau pur si simplu turisti care prefera vacantele linistite si confortabile, la un pret acceptabil.
 Eforiile sunt centrul zonei de tratament balnear de pe Litoralul romanesc, dar sunt si dintre cele mai vechi asezaminte organizate de pe Litoral, ale caror faleze, plaje si resurse naturale – desi indelung utilizate din punct de vedere comercial – sustin circulatia turistica in zona. Tratamentele si curele balneare din Eforii, Techirghiol, Mangalia sunt extrem de eficiente si atrag atat turisti romani, cat si turisti straini avizati nu doar in sezonul de vara, ci pe tot parcursul anului.
„Statiunile Litoralului romanesc s-au segmentat, ca brand, sunt diferite si se completeaza in acelasi timp. Astfel, daca brandul statiunii Mamaia este acela de statiune a distractiei si a cluburilor de noapte, Eforiile au fost si sunt in continuare specializate pe tratament balnear, cu o istorie de peste 100 de ani. Zona de sud a Litoralului este o zona verde, o zona unde vin, in special, familiile cu copii”, declara Alin Burcea, prim-vicepresedinte ANAT.
In statiunile din zona Mangalia plajele sunt diverse si de calitate, sunt multe hoteluri noi sau renovate, elegante si deosebite, iar preturile sunt sensibil mai mici decat in zona Mamaia. „De exemplu, valoarea medie a pachetului turistic vandut prin agentii este in Eforie Nord de 75% fata de Mamaia, in Eforie Sud de 50% si in zona Mangalia de 65%. Este nevoie de mai multa vointa in promovarea acestor zone si statiuni turistice!”, spune Lucia Nora Morariu.
In medie, un turist care vine in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia petrece un sejur de 5 zile. In 2014, rezervarile prin agentii pentru aceste zone au crescut astfel: Eforie Nord – plus 16%, Saturn – plus 10%, Neptun – plus 10%, Jupiter – plus 9%, Venus – plus 20%, Cap Aurora si Olimp – plus 1%.
 Valoarea medie a pachetului turistic cumparat prin agentii pana la data de 31 mai 2014 arata astfel: Eforie Nord – 558 de lei, Saturn – 472 de lei, Neptun – 402 lei, Jupiter – 471 de lei, Venus – 474 de lei, Mangalia – 857 de lei, Olimp – 491 de lei, Cap Aurora – 456 de lei, Costinesti – 373 de lei, Eforie Sud – 378 de lei. Prima actiune de promovare a „Litoralului Verde” initiata de catre ANAT este vizitarea hotelurilor Cocor Spa, 2D Hotel& Spa si Decebal din Neptun, Cleopatra (Saturn), Complexul Steaua de Mare, Dunarea, Europa si Complex Bran-Brad-Bega din Eforie Nord, Majestic, Tismana si Delta din Jupiter, Melodia, Afrodita si Sunquest din Venus, Paradiso din Mangalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *